Царско село си гарантира мястото в елитното ни футболно първенство и през следващия сезон, след като надигра с 2:0 втородивизионния Септември. На стадион “Българска армия” момчетата на Любослав Пенев бяха по-добрият отбор, но пропуснаха много положения. Георги Минчев даде аванс на тима си в 19-та минута на срещата, а в добавеното време на срещата Симеон Мечев довърши символичните гости с втори гол. Така Царско село ще играе в елита за втори пореден сезон, докато тимът на Милен Радуканов ще трябва да изчака поне още година, за да се върне при най-добрите.

Първото полувреме бе за Царско село, а символичният гост можеше да бъде благодарен, че изоставаше само с 0:1 след него. Още в 13-та минута Мирослав Будинов засече центриране на Румен Гьонов, но прати топката далеч от целта.

Малко след това “Царете” поведоха. В 19-та минута Андерсон проби по лявото крило, центрира остро към първа греда, където капитанът Георги Минчев чукна леко топката и успя да я прокара зад Валентин Ганев. Така Минчев вкара за първи път от 10 мача насам, но колко важен щеше да се окаже този гол в последствие.

В 28-та минута Царско село бе изключително близко до втори гол. Минчев се пребори с защитник на Септември в наказателното поле на противника и върна почти от аутлинията назад към Мирослав Будинов. Опитният нападател бе оставен сам на десетина метра от вратата, но някак успя да прати топката над нея.

По-добрата игра на момчетата на Любо Пенев продължи и в 32-та минута Будинов и Минчев се разминаха с остро центриране отляво на Андерсон и не успяха да удвоят.

Септември опита промяна след почивката и в 54-та минута Велко Батрович пробва много сложен удар от границата на наказателното поле. Нападателят засече топката от воле и опита да я прати към далечния ъгъл, но не му стигнаха сантиметри от целта.

Малко след това Батрович стреля мощно от свободен удар, но отново топката мина встрани от вратата на Джони Пласид. Активната игра на Септември продължи и след час игра Владимир Николов се размина с хубаво центриране на Румен Сандев и не успя да изравни. В 69-та минута отново Батрович пробва късмета си с удар по земята, но този път Пласид показа добра реакция и спаси.

В 80-та минута Царско село пропусна грандиозен шанс за втори гол. Симеон Мечев изведе Уесли Ната сам срещу Валентин Ганев, бразилецът пробва да мушне топката между краката на вратаря, но той пък реагира по прекрасен начин и предотврати сигурен втори гол. Четири минути по-късно отново Ганев показа страхотен рефлекс, като отрази прекрасен фалцов удар на Симеон Мечев от дъгата пред наказателното поле.
В третата минута на добавеното време Царско село изгради страхотна контраатака - петима атакуващи футболисти, срещу двама защитници. Кинжалният удар отправи Сименон Мечев, който рискува и стреля от границата на наказателното поле и забоде топката в далечния ъгъл за крайното 2:0.