Легендарният нападател на Барселона Патрик Клуйверт е големият фаворит на играчите на тима за следващ треньор. Според “Ел Мундо Депортиво” холандецът е много популярна фигура сред Лионел Меси и съотборниците му, които дори настоявали именно той да бъде заместник на Кике Сетиен.

Бившият нападател вкара 122 гола в 257 мача за каталунците, а в момента е директор на школата на клуба. Клуйверт бе назначен на поста през миналото лято, когато имаше оферта от националния отбор на Камерун.

На “Ноу Камп” смятат, че Клуйвер ще се превърне в обединителна фигура по примера на Зинедин Зидан в Реал Мадрид. Освен всичко друго легендарният нападател владее перфектно холандски, немски, английски, френски италиански и португалски и през изминалата година е помогнал изключително много за адаптирането и развитието на младите таланти в “Ла Масия”.

В Испания се говори, че сегашният треньор на Барса Кике Сетиен може да напусне още преди края на сезона и в реванша с Наполи от осминафиналите в Шампионската лига каталунците да бъдат водени от нов наставник.