Манчестър Сити не показа капка жалост и разби с 4:0 Уотфорд, който води жестока битка за оцеляване. “Гражданите” бяха далеч по-силният отбор на терена и след голове на Рахийм Стърлинг (31, 40), Фил Фоудън (63) и Аймерик Лапорт (66) спечелиха лесни три точки.

Тимът на Пеп Гуардиола не играе за нищо в шампионата и кръг преди края е ясно, че ще завърши на второто място в крайното класиране. “Гражданите” вече мислят изцяло за осминафинала реванш от Шампионската лига срещу Реал Мадрид (3:2 от първия мач), след като преди дни отпаднаха в полуфиналите на ФА Къп.

Уотфорд пък остава точно над чертата с изпадащите. “Стършелите” са на 17-та позиция с 34 точки, с три повече от Астън Вила, който след минути прияма Арсенал и на същата разлика пред Борнемут. В последния кръг Уотфорд гостува на Арсенал.

Манчестър Сити пое контрола върху срещата от първата минута и още в началото Родри и Габриел Жезус пробваха рефлексите на Бен Фостър. “Гражданите” обградиха наказателното поле на домакините и логичното се случи в 31-та минута. Кайл Уокър прати остро центриране в наказателното поле, Рахийм Стърлинг овладя технично и с мощен шут под гредата вкара за 1:0.

Малко след това Стърлинг изработи и втория гол. В 40-та минута английският национал бе съборен в наказателното поле на “Стършелите” и сам взе топката да изпълни отсъдената дузпа. Фостър успя да отрази, но топката се върна в Стърлинг, който с добавка направи 2:0.

Събитията на “Викъридж Роуд” не се промениха и през второто полувреме. Още в първите минути след подновяването на играта Жезус и Стърлинг изпуснаха по едно изгодно положение. Малко след това главният рефер не видя нищо съмнително при ситуация, в която защитникът Адриан Мариапа откровено изби с двете си ръце удар на Стърлинг.

Последваха спасявания на Фостър след удари на Кевин де Бройне и Стърлинг и така в 63-та минута Сити вкара трети гол. Де Бройне разсече защитата на домакините с перфектен пас към Стърлинг, чийто удар бе избит от Фостър. Топката попадна на крака на Фил Фоусън, който от близо вкара осмия си гол за Сити от началото на сезона.

Три минути по-късно Жезус бе изведен отново сам срещу Фостър, прехвърли го, но прати топката и над вратата. Четвъртият гол все пак не закъсня - в 66-та минута Де Бройне центрира от свободен удар, а Лапорт бе изпуснат на далечната греда. Французинът насочи топката в обратния ъгъл и вкара за четвърти път в мрежата зад Фостър. В добавеното време на срещата Жоао Кансело центрира прекрасно от дясното крило, Габриел Жезус най-накрая прати топката в мрежата. Бразилецът обаче бе в положение на засада.

Уотфорд - Манчестър Сити 0:4
0:1 Рахийм Стърлинг 31’
0:2 Рахийм Стърлинг 40’
0:3 Фил Фоудън 63’
0:4 Аймерик Лапорт 66’

Уотфорд: Фостър, Фемения, Кабаселе, Доусън, Мариапа, Хюз, Дукуре (82 - Чалоба), Клевърли, Сар, Перейра (87 - Мазина), Дийни (67 - Уелбек)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър (65 - Зинченко), Гарсия, Лапорт (74 - Стоунс), Кансело, Родри, Де Бройне, Фоудън, Б. Силва, Стърлинг (65 - Марез), Жезус