Манчестър Сити - Реал Мадрид, мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Етихад”, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Тази година Шампионската лига се оказа приоритет за Манчестър Сити и победата с 2:1 в Мадрид в първия с Реал дава големи шансове на тима на Пеп Гуардиола за класиране на финалния турнир в Лисабон.

Испанският мениджър на “гражданите” спечели три пъти турнира с Барселона, но международните успехи със Сити ги няма. Този сезон тимът от Манчестър не успя да защити титлата си в Англия, въпреки че постигна цели 4 победи от 5:0 и надигра шампиона Ливърпул с 4:0 на “Етихад”.

“Може да говорим много неща предварително, ни нищо не се знае, докато не започне мача. За нас е важно да играем нашата си игра. Искаме да пренесем играта в определени части на терена, където можем да нараним Реал и да покажем качествата на нашите играчи”, заяви Пеп Гуардиола преди мача.

В Реал нещата са на обратния полюс. Тимът на Зинедин Зидан започна бавно сезона, но след невероятна серия след подновяването на първенството успя да спечели титлата на Испания. Реал допусна само 25 гола в 38 мача и записа 19 “сухи мрежи”. В нападението пък основна роля изигра Карим Бензема, който наниза 26 гола във всички турнири.

“Това ще бъде страхотен мач, между два прекрасни отбора. Това е финал, така че, ако искаме да стигнем до финалния турнир, трябва да спечелим този мач. Отборът е в добра форма, знаем какво трябва да направим. Азар имаше известни проблеми с контузия в края на сезона, но вече е добре и е изпълнен с увереност”, коментира Зидан.

Манчестър Сити ще бъде без контузения си голмайстор Серхио Агуеро, така че Гуардиола няма много опции за върха на атаката. Един от вариантите е Габриел Жезус, а другият Бернардо Силва, който изигра прекрасен мач в първия двубой на “Бернабеу”. Наказан е Бенжамен Менди, заради което най-вероятно Жоао Кансело ще бъде заложен на левия бек.

Големият отсъстващ за Реал е лидерът на отбора Серхио Рамос, който бе изгонен на “Бернабеу”. Така 22-годишният Едер Милитао ще си партнира с Рафаел Варан в центъра на защитата. Гарет Бейл и Хамес Родригес останаха извън групата на мача, а Мариано Диас е в изолация, след като преди седмица даде положителен резултат за коронавирус.

Добрата новина за Зидан е състоянието на Марко Асенсио и Еден Азар, който се възстановиха от контузии и тренират наравно със съотборниците си.

Резултат: 2:1