Манчестър Сити победи Реал Мадрид за втори пореден път с 2:1 и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Тимът на Пеп Гуардиола постигна същия резултат и в първия мач на „Сантяго Бернабеу“, а тази вече големият грешник за испанците беше Рафаел Варан. Французинът бе с основна вина и за двата гола на англичаните – на Рахийм Стърлинг в 9-та минута и на Габриел Жезус в 68-та. Между тях Карим Бензема (28) бе изравнил резултата.

Така Манчестър Сити се класира за финалния турнир в надпреварата в Лисабон, където в един четвъртфинален мач ще се изправи срещу Лион. Французите отстраниха Ювентус, въпреки загубата с 1:2 в Торино тази вечер. Манчестър Сити и Лион ще се срещнат следващата събота, 15 август.

Срещата на стадион "Етихад" в Манчестър започна по мечтан начин за Манчестър Сити и още в 9-та минута хората на Пеп Гуардиола поведоха в резултата. Рафаел Варан направи кошмарна грешка при изнасянето на топката и позволи на Жезус да му отнеме топката. Бразилецът подаде на Рахийм Стърлинг, който на празна врата нямаше как да сгреши и направи 1:0.

Бързата игра на Сити продължи и в 15-та минута Стърлинг стреля опасно от границата на наказателното поле, а топката облиза горната греда. Малко след това нападателят отново изскочи на стрелкова позиция, но този път ударът му бе блокиран.

В средата на първото полувреме Реал влезе в мача и в 21-та минута Карим Бензема отправи мощен удар. Французинът бе намерен от Еден Азар на границата на наказателното поле, обърна се и стреля под гредата, но Едерсон отрази. Малко след това именно Бензема изравни резултата. Родриго проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле и центрира почти от аутлинията. Бензема надскочи Родри и забоде топката в мрежата зад Едерсон за 1:1.

В края на първата част отново предимството бе за Сити. Стърлинг имаше прекрасен шанс в 37-та минута, когато опита да стреля по диагонала на десетина метра от вратата, но Каземиро с прекрасен шпагат успя да избие. В края на полувремето Кевин Де Бройне опита да вкара директно от ъглов удар, но Куртоа успя да избие.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Стърлинг. Само две минути след подновяването на играта английският национал остана сам срещу Куртоа, стреля в близкия ъгъл, но белгиецът отрази. Малко след това и Гюндоган изведе Стърлинг зад защитата на гостите, но този път Куртоа внимаваше и излезе предвидливо. В 58-та минута шанс за гол се откри и пред Де Бройче, чийто удар бе блокиран от защитниците на Реал.

Отново в средата на полувремето гостите от Мадрид показаха класа. В 63-та минута Карим Бензема се отскубна от защитата на Сити, но ударът му бе блокиран от Лапорте. Минута по-късно французинът имаше още по-добро положение, след като си освободи място за удар от 20-тина метра. Едерсон обаче закова комфортно топката в ръцете си.

В 66-та минута Куртоа спаси нов сигурен гол. Този път Габриел Жезус бе оставен почти фронтално сам срещу него, насочи топката под гредата, но белгиецът отново показа страхотна класа. Вторият гол за Манчестър Сити падна малко по-късно…отново с любезното съдействие на Рафаел Варан.

Французинът действа нескопосано при една изритана топка в полето на Реал, след това я върна с глава към Куртоа, а Габриел Жезус само това чакаше. Бразилецът изпревари вратаря на гостите и технично отклони топката във вратата му – 2:1 за „гражданите“.

Сити заигра с още по-голямо самочувствие след гола и в 73-та минута Стърлинг поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле. Последваха опасни удари на Де Бройне и Жезус, а резервата Давид Силва също опита късмета си с хубаво изпълнение на свободен удар, след което топката мина над вратата.

Манчестър Сити – Реал Мадрид 2:1

1:0 Рахийм Стърлинг 9‘

1:1 Карим Бензема 28‘

2:1 Габриел Жезус 68‘

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Фернандиньо, Лапорте, Кансело, Родри (89 – Отаменди), Гюндоган, Де Бройне, Фоудън (67 – Б. Силва), Стърлинг (81 – Д. Силва), Жезус

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Варан, Милитао, Карвахал (83 – Васкес), Каземиро, Модрич (83 – Валверде), Кроос, Азар (83 – Йович), Родриго (61 – Асенсио), Бензема