Спортният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер заяви, че Кай Хаверц струва 90 млн. паунда и точка. Легендарният немски национал добави, че няма да има никакво намаление заради пандемията от коронавирус и ако Челси иска да закупи младока, трябва да плати исканата цена.

Челси е доста активен на трансферния пазар и вече привлече Хаким Зиех от Аякс и Тимо Вернер от Лайпциг. Според мнозина следващият привлечен от Франк Лампард ще бъде именно 21-годишния Хаверц.

“Няма да бъде лесно, но той е голям играч и при него няма да има Covid намаление. Той е страхотен талант, желан е от най-големите клубове в Европа”, каза Фьолер пред “Гадзета дело Спорт”.

“Имаме запитвания от няколко клуба, включително и от Челси. Но ситуацията е проста - той има договор за две години и ако някой иска да го привлече, добре, да дойде да преговаря с нас. Ако не, ще остане в Байер, той е щастлив в клуба”, добави германската легенда.

21-годишният Хаверц вкара 17 гола за “аспирините” през изминалия сезон, а Фьолер заяви, че талантът има по-голям потенциал от други бивши играчи на Байер - Тони Кроос и Михаел Бала.

“Честно казано, той е най-добрият талант, който съм виждал в Лееркузен. А съм тук доста тълго време. Имахме играчи като Емерсон, Балак, Зе Роберто, Кроос, но той е по-добър.

Кай е млад, може да играе на 5-6 позиции, тук е от 10 години. Когато беше 17-годишен, помолих треньорът на първия отбор да го вземе с тях на тренировки. Страхотен е с топка в краката си, микс е между Балак и Йозил, но има в себе си най-доброто от тях”, завърши Фьолер.