Арда пропусна да победи Левски в дебюта си на своя “Арена Арда” в елитното ни футболно първенство. Двубоят в Кърджали завърши 1:1, а домакините могат да съжаляват за многото пропуски и заради това, че близо 40 минути играха с човек повече.

Тимът на Николай Киров поведе в резултата още в 8-та минута след гол на Иван Коконов. В 48-та Левски изравни чрез Паулиньо, а малко след това Ивайло Найденов бе изгонен заради втори жълт картон.

Така Левски спечели първата си точка в първенството, след като загуби на старта от Берое. Арда пък удвои актива си, като в първия си мач от сезона записа също равенство.

Началото на срещата бе съпътствано с едноминутно мълчание в памет на починалия преди дни на 77-годишна възраст легендарен вратар на Левски Бисер Михайлов. Неговият внук Николай Михайлов, извел “сините” с капитанската лента, се просълзи.

Началото на двубоя обаче бе много агресивно за домакините и Ники Михайлов нямаше време за емоции. Домакините от Кърджали редяха атака след атака, но така и не можеха да нанесат удар. Голът обаче не закъсня. При поредната атака на Арда в 8-та минута Спас Делев се възползва от грешка на централните защитници на гостите, подаде наляво към Иван Коконов, който сам срещу Михайлов успя да прокара топката покрай него с удар в близкия ъгъл - 1:0 за Арда.

Спас Делев продължи да тормози защитниците на Левски и в 17-та минута Михайлов спаси негов удар. Първото по-сериозно положение за гостите бе в 24-та минута, когато Живко Атанасов стреля с глава право в ръцете на Симеонов.

След половин час игра Коконов бе много близо до втори гол. Делев проби по дясното крило и пусна успореден на голлинията пас. Коконов бе на метри от вратата и не успя да засече. Нападателят претендираше и за нарушение на Найденов срещу него. В края на първото полувреме Левски бе близо до изравнителния гол, когато кърджалийци сбъркаха при изнасянето на топката, Найджъл Робърта бе изведен сам срещу Симеонов, но ударът му по диагонала бе спасен.

Като цяло Арда контролираше нещата през първото полувреме, след което тимът на Николай Киров владееше топката в 68% от игровото време. Ситуацията не бе много по-различна и през втората част, която обаче започна с гол на Левски. В 48-та минута Робърта проби в наказателното поле и намери около точката на дузпата Паулиньо. Бразилецът овладя и много технично прати топката в обратния ъгъл - 1:1. Така Паулиньо прекъсна серията си от 7 поредни мача без гол за Левски.

Пет минути по-късно Левски получи нов удар. Ивайло Найденов получи втори жълт картон и бе изгонен. До края “сините”, които играха с жълти фланелки в този мач, предимно се защитаваха.

В 64-та минута Михайлов се отчете с ново спасяване, след като отрази с гърди удар с глава от упор на Ловре Кнежевич. Малко след това Спас Делев стреля в гредата, но бе в положение на засада. Бързакът играеше с огромно желание и минута по-късно прати топката на сантиметри от горната греда след фалцов удар от границата на наказателното поле.

В 83-та минута Арда се отчете с грандиозен пропуск. Делев центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле на Левски и намери на далечната греда абсолютно непокрития Емил Мартинов. Полузащитникът обаче не успя да засече топката във вратата.

В ответната атака и Левски се отчете със страхотен пропуск. Гостите хванаха на контраатака домакините, Станислав Иванов изведе Робърта сам срещу Симеонов. Холандецът опита да копне топката над вратаря на домакините, но тя опъна грешната страна на мрежата - външната.

До края Арда натискаше, но така и не успя да реализира победен гол.

Арда - Левски 1:1
1:0 Иван Коконов 8’
1:1 Паулиньо 48’

Арда: Симеонов, Крумов, Стоев, Ганев (62 - Кнежевич), Леони, Лозев, Мартинов, Руменов (77 - Котев), Ковачев (77 - Александров), Коконов (87 - Бубняр), Делев

Левски: Михайлов, Найденов, Атанасов, Даске, Старокин, Юруков, Димитров (57 - Стаматов), Спиерингс, Иванов, Паулиньо (77 - М. Петков), Робърта