Мениджърът на Челси Франк Лампард набеляза защитника на Брайтън Люис Дън. Според „Сън“ „сините“ ще се конкурират с Тотнъм за капитана на „чайките“, а цената му е 40 млн. паунда.

За Дънк обаче се знае, че е фен на Челси и още от дете мечтае да облече синята фланелка. Тимът от Лондон пък има нужда да заздрави защитата си, след като в предишния сезон допусна 54 гола във Висшата лига, повече от всеки друг клуб в Топ 10.

„Сините“ са набелязали и Деклан Райс от Уест Хем, който пък е продукт на тяхната академия. Райс обаче ще струва двойно повече – около 80 млн. паунда.

Дънк направи много силно впечатление с игрите си в последните три сезона. Идол на 28-годишния англичанин е легендата на Челси Джон Тери, а кучето му се казва Дидие в чест на друг легендарен играч на „сините“ Дидие Дрогба.

Челси вече пръсна една торба пари това лято, като привлече Хаким Зиех от Аякс за близо 37 млн. паунда и Тимо Вернер от Лайциг за 48 млн. Говори се, че „сините“ ще опитат да вземат и Кай Хаверц от Байер Леверкузен.