Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че не се нуждае от много нови играчи за новия сезон. Той добави, че Златан Ибрахимович е нужен на клуба заради развитието на младите и похвали “невероятния талант” Джанлуиджи Донарума.

Пиоли подписа нов договор с “росонерите”, след като помогна на тима да направи силна серия от началото на годината и да завърши на шесто място в Серия А.

“Златан е страхотен професионалист. Той учи младите играчи, основна част от тима е и е много уважаван от всички. Тайната му е огромното желание за победа и винаги да подобрява играта си”, заяви Пиоли.

Наставникът на Милан назова и италианските лидери на отбора - капитанът Алесио Романьоли и вицекапитанът Джанлуиджи Донарума.

“Донарума е невероятен талант и беше невероятен капитан, когато Романьоли не можеше да играе. Той е един от най-добрите вратари в света, а има още потенциал за развитие.

Не мисля, че се нуждаем от много нови попълнение за новия сезон. Ще ни трябват няколко нови, но на определени позиции. Мисля, че клубът ще направи всичко необходимо. В постоянен контакт съм с изпълнителния директор Иван Газидис, с Паоло Малдини и Федерик Масара. Всичко заедно ще направим най-доброто за Милан”, каза още Пиоли.