Треньорът на Лудогорец Павел Върба разкри очакванията си преди гостуването на черногорския Будучност в първия кръг на квалификациите на Шампионската лига. Двубоят е в среда от 21.00 ч.

„Мисля, че в последния домакински мач със Славия показахме, че сме добре. Виждам, че отборът на Будучност е доста по-атакуващ и според мен този мач ще бъде тактически. Знаейки, че всичко се решава в един мач, двата отбора ще търсят голове. Вандерсон е дълготрайно контузен. За съжаление, загубихме и Георги Терзиев. Мисля, че отборът на Лудогорец има достатъчно голям кадър от футболисти, за да се справим. Тези двама футболисти обаче ще ни липсват“, заяви Върба на онлайн пресконференция преди мача.

„Контузията на Георги Терзиев е малко по-сложна, отколкото очаквахме. Може би три-четири седмици ще бъде извън строя. Знаем, че има доста време до края на трансферния прозорец. Ще търсим и други решения. Добре знаете, че имаме играчи, които могат да играят успешно на тази позиция. Разбира се, ще търсим и друг вариант. Може би знаете, че противникът няма много изиграни мачове в последно време. Наблюдавахме последните им няколко официални срещи, които са изиграли. Разбира се, вкъщи и стените помагат. Подхождаме с респект към Будучност. Очаквам здрав мач, който ще се реши в индивидуалните единоборства на терена. Вярвам в моя отбор, че ще победим и ще продължим напред“, добави той.

„За наше щастие карантината на Кешерю и Жоржиньо свърши и ще можем да разчитаме на тях. Признавам си, не съм много наясно каква е ситуацията с коронавируса в Черна гора. Взели сме абсолютно всякакви мерки за нашия отбор - маски, дезинфектанти, с които да предпазим здравето на футболистите. Тук сме да свършим работа, да играем футбол и да спечелим мача“, добави чехът.

„Играем в един мач и не можем да разчитаме на това, че ще имаме реванш. И двата отбора ще искат да спечелят, да вкарат гол и да продължат напред. Мисля, че мачът ще бъде достатъчно отворен. Факт е, че започнахме да правим промени. Ще бъда щастлив, ако възможно най-бързо новите футболисти се адаптират. Мисля, че в мача със Славия някои хора показаха, че около тях ще се гради бъдещето на Лудогорец. Относно Елвис Ману, който пристигна последно, в момента работи индивидуално. Когато бъде готов, ще се присъедини към отбора“, завърши Върба.