Лудогорец отпадна във втория кръг на квалификациите на Шампионската, след като загуби с 0:1 у дома от датския Мидтиланд. Тимът на Павел Върба не изигра най-силния си мач и може горчиво да съжалява, че не получи кристално чиста дузпа в 63-та минута. Главният рефер Денис Шурман обаче не реагира. За сметка на това в 78-та минута гостите се възползваха от едно меле в наказателното поле на “орлите” и Жуниор Брумадо вкара така ценния гол за датчаните.

Любопитен момент бе, че и за двата отбора започна като титуляр по един българин - Антон Недялков за Лудогорец и Божидар Краев за Мидтиланд. Краев остана на терена до 65-та минута, а заменилият го Брумадо донесе класирането на датския шампион за следващата фаза.

Така Лудогорец отново не успя да направи така жадувания пробив в Шампионската лига, но ще продължи участието си в европейските клубни турнири. “Орлите” ще играят във втория кръг на квалификациите на Лига Европа.

Наставникът на Лудогорец Павел Върба заложи на предпазлив състав и схема с трима дефанзивни полузащитници. Това, заедно с много силната игра на датчаните през първото полувреме не позволи на “орлите” да покажат своята игра.

Нещо повече - през първото полувреме Мидтиланд имаше сериозно превъзходство и можеше да съжалява, че не водеше в резултата. Още в 9-та минута Алекс Сантана сбърка с изнасянето на топката и Ерик Святченко му я отне. Защитникът навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но Ренан спаси.

В 22-та минута гостите отново бяха изключително близо до гола. Андерс Драйер проби по дясното крило и намери около точката на дузпата Авер Мабил. Австралийският нападател бе оставен сам фротално срещу вратата, но за щастие на разградчани стреля слабо в ръцете на Ренан.

Единственият удар към вратата на Мидтиланд отправи капитанът Козмин Моци в края на първото полувреме - неточен с глава, след центриране от свободен удар.

След почивката Върба направи нужната промяна и пусна в игра Ихиньо Марин и Бърнард Текпетей, като върна и добре познатата схема 4-2-3-1. Лудогорец успя да изравни играта и в 63-та минута само главният съдия не видя очевидна дузпа. След меле в наказателното поле удар на Каули Оливейра бе отбит с ръка от Паулиньо. Реферът обаче не мигна. Иначе при добавката Чибота насочи топката във вратата с глава, но тя бе избита от голлинията. Малко след това “орлите” имаха нов шанс, но техничен удар на Стефан Баджи мина на сантиметри от гредата.

В 78-та минута Мидтиланд изгради прекрасна контраатака и Жуниор Брумадо бе близо до това да я завърши с гол. Ударът му обаче бе отразен от Ренан. Малко след това и Андрес Дрейер пробва късмета си, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. След изпълнението му дойде голямата беда за Лудогорец.

Последва страхотно разбъркване в наказателното поле на разградчани. В крайна сметка Жуниор Брумадо успя да се възползва и от сложна позиция успя да чукне топката във вратата на Лудогорец - 1:0 за Мидтиланд. Малко след това Брумадо бе изведен сам срещу Ренан, но вратарят на домакините успя да скъси ъгъла и да отбие удара му.  

Лудогорец опита да върне удара, но удар по диагонала на резервата Жоржиньо бе отбит от вратаря. Йеспер Хансен се намеси много сериозно и минути по-късно, когато Каули стреля опасно от свободен удар.

Лудогорец - Мидтиланд 0:1
0:1 Жуниор Брумадо 78’

Лудогорец: Ренан, Недялков, Григоре, Моци, Сисиньо, Анисе (54 - Анисе), Баджи, Сантана, Чибота (79 - Жоржиньо), Каули, Кешерю (54 - Ихиньо)

Мидтиланд: Хансен, Да Силва, Шолц, Свяченко, Андерсон, Огочукво, Каюсте, Дрейер, Краев (65 - Брумадо), Мабил, Каба (75 - Андерсон)