Треньорът на Лудогорец Павел Върба не разочарован от загубата на тима си с 0:1 от Мидтиланд. “Орлите” бяха надиграни в Разград и отпаднаха от Шампионската лига, но ще продължат битката в европейските клубни турнири в Лига Европа. Тимът на Върба трябва да съжалява и за неотсъдената дузпа в средата на второто полувреме.

“Първото полувреме не се получаваха нещата в средата на терена. Плановете ни не успяха. Противникът ни пресираше добре, бяхме под натиск. Не сме свикнали на тези неща във вътрешното първенство. Губехме излишно топката и не си подавахме добре. След това направихме рокади и нещата се промениха. Един гол реши нещата, от което се възползва противника. Но при 0:0 имахме своите възможности, имаше и една спорна ситуация, при която можеше да получим дузпа.

Беше идеята да използваме силата на тримата полузащитници в средата на терена, но на тях играта им се повишаваше повече. Може би и класата им в средата на терена си каза думата. В някои ситуации не ни достигаше нещо. Винаги играеш толкова, колкото ти позволи противника. В някои моменти това се оказа решаващо на терена, но просто не сме поставяне под такова напрежение във вътрешното първенство.

Ще спестя коментара за положението за дузпата. При 0:0 и такава ситуация, друг трябва да дава обяснения. Разбира се, че сме разочаровани. Целта беше да продължим напред, очакванията бяха други”, каза Върба.