Дания и Англия завършиха 0:0 в мач от Група 2 на Лигата на нациите, който няма да бъде запомнен с особени достойнства. Дни след измъчената победа с дузпа срещу Исландия хората на Гарет Саутгейт отново показаха малко креативност в предни позиции. Добрите положения в мача се брояха на пръстите на едната ръка и така най-логично се стигна до равенство без голове.

Добрата новина за Англия е, че цели четирима футболисти записаха дебют за националния отбор. Конър Коуди и Калвин Филипс започнаха като титуляри в мача, а като резерви се включиха Джак Грийлиш и Ейнсли Мейтланд-Найлс.

В класирането в групата Англия е на второто място с 4 точки, с изоставане от 2 на лидера Белгия, който разби с 5:1 Исландия. Датчаните имат 1 точка, а исландците все още са с нулев актив.

Двата отбора изиграха много тактически мач, като гледаха преди всичко да не допуснат гол, а положенията пред двете врати не бяха много.

Все пак през първото полувреме домакините бяха малко по-дейният отбор, като в 37-та минута Каспер Долберг пробва късмета на Джордан Пикфорд, който успя да отрази. Малко след това удар на Брейтуейт мина встрани от гредата.

Англия се активизира едва след час игра. В 60-та минута Кейн бе изведен зад защитата на домакините от Стърлинг и стреля мощно, но Шмайхел спаси. Освен това Кейн бе в засада.

В 69-та минута Кейн пропусна първото реално положение за гол за “Трите лъва”. Капитанът на англичаните бе намерен на далечната греда с центриране от Мейсън Маунт, но отблизо прати топката над вратата. Малко след това Стърлинг стреля от границата на наказателното поле, но Шмайхел действа на сигурно и изби в ъглов удар.

В 80-та минута Дания също пропусна грандиозен шанс. Центриране отдясно бе свалено от Поулсен с глава към Ериксен, който от точката на дузпата стреля силно, но над гредата. В 93-та минута Хари Кейн си бе помислил, че ще донесе победата на Англия. Капитанът на "Трите лъва" се възползва от грешка в защитата на домакините, финтира Шмайхел и насочи топката към опразнената врата. От голлинията Йоргенсен успя да избие топката.

Дания - Англия 0:0

Дания: Шмайхел, Вас, Йоргенсен, Кристенсен, Сков, Дилейни, Ньоргард (73 - Хьойберг), Ериксен, Поулсен, Брейтуейт (82 - Кяер), Долберг (76 - Фалк)

Англия: Пикфорд, Трипиър, Дайър, Гомес, Александър-Арнолд (86 - Мейтланд-Найлс), Коуди, Райс, Филипс (76 - Грийлиш), Санчо (60 - Маунт), Стърлинг, Кейн