Новото попълнение на Рома Мараш Кумбула заяви, че се намира в перфектния клуб за по-добро развитие на кариерата си. 20-годишният защитник бе привлечен под наем от Верона за 3 млн. евро, но в договора има опция за закупуването му срещу още 22 млн. и допълнителни 3.5 млн. под формата на бонуси.

Бранителят бе желан от Лацио, Интер и Наполи, но офертата на Рома е била най-предизвикателна за него. „Не се чудих дълго, когато разбрах, че Рома се интересува от мен. Веднага разбрах, че искам да играя в този клуб. Показаха ми проекта, говорих с треньора, а и вече знаех атмосферата на стадиона и историята на клуба. Рома е прекрасно място за развитие на кариерата ми“, каза Кумбула.

Защитникът е албански национал, въпреки че е роден в Италия, където неговите родители имигрират преди години. Кумбула показа на какво е способен още в дебютния си сезон в Серия А, а под светлините на прожекторите попадна след играта си в домакинството на Ювентус през февруари. Тогава защитникът опази Кристиано Роналдо, а Верона стигна до победата.

„Кристиано Роналдо е много тежък противник и трябваше да играя на предела на възможностите си, за да се изправя срещу него. Много трудни за опазване са още Паули Дибала и Ромелу Лукаку. Първият е много бърз, а вторият много мощен. Но пък имам възможността да играя срещу страхотни нападатели и да се уча от тези мачове.

Победата над Ювентус беше незабравима за мен, защото тогава имах рожден ден. Нямаше как дори да си помисля за по-добър подарък. През миналия сезон ми хареса много играта на Крис Смолин и ще се опитам да се уча от него“, каза още Кубула.