Димитър Кузманов разкри, че е дал положителна и отрицателна проба за Ковид-19 в рамките на 24 часа. Втората ракета на страната си е направил тест за коронавирус вчера преди планирано участие на турнир от сериите "Чалънджър" в румънския град Сибиу. В последствие той е дал и втора проба, която е с отрицателен резултат.

"Вчера бях тестван за Covid-19, защото беше нужно да предоставя отрицателен тест на ATP Challenger в Сибиу, за да мога да се състезавам. За жалост тестът беше позитивен. Без да имам никакви симптоми, спазвайки всички мерки, пиейки всички важни витамини, които ми трябват на тялото, аз знаех, че трябва да си направя втори тест.

Вторият тест го направих във ВМА, докато чакам резултата трябваше да откажа участието си на ATP Challenger-а в Сибиу, защото това беше най-коректното нещо, което трябваше да направя! Имах срок, в който трябваше да потвърдя участието си и за съжаление срокът изтече, докато чакам втория резултат, затова не можех да поема риск и отказах участието си. Днес излезе вторият резултат - ОТРИЦАТЕЛЕН!

Ще направя и трети тест още утре, за да бъде на 100% потвърдено и за да мога да се върна на корта още по-силен и мотивиран. Изпуснах едно състезание заради грешка, която не беше моя, но смятам, че така е трябвало да се случи, защото предстои нещо по-добро. Най-важното нещо е, че всички около мен са здрави и вече спокойни!

Мой съвет: тествайте се 2 пъти...явно понякога стават грешки в системата. Пазете се! Спазвайте всички мерки, пийте си витамините и бъдете здрави !", написа Кузманов във "Фейсбук".