Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе доволен от впечатляващия дебют на Виктор Осимен, който помогна за победата с 2:0 като гост на Парма. Южняците изпитваха трудности със защитата на домакините през първите 60 минути, но след появата на нигериеца вкараха два гола чрез Дрис Мертенс (63) и Лоренцо Инсинье (77).

“Знаехме какво може да донесе Осимен в играта ни. Всички видяхме какво добави към представянето ни в последните 20-25 минути. За 25-те дена, които работим заедно, мога да ви кажа, че той е много отдаден. Той е страхотно момче, загубил е семейството си много малък. На 21 години е, а е зрял като за 40-годишен мъж”, каза Гатузо след мача.

Наставникът на Наполи имаше и някои критики към играчите си. “В последните 7-8 минути, когато видяхме, че продължението ще бъде 6 минути, започнахме да чистим безсмислено в тъч. Трябва да поработим върху това, защото изискванията към Наполи винаги са големи. Искам да виждам баланс в отбора си в трудните моменти, трябва да има взаимопомощ на терена. Заради подобни неща страдахме през миналия сезон”, каза още Гатузо.