Шампионът на Испания Реал Мадрид започна с равенство защитата на титлата си, след като завърши 0:0 като гост на Реал Сосиедад. И двата отбора имаха своите шансове, но в края изглеждаше, че равенството е най-правилният резултат.

Дебют за домакините направи испанската легенда Давид Силва, който се появи на терена в средата на второто полувреме. За Реал първи минути записаха младоците Марви и Арибас Калво, а трябва да отчетем, че като титуляр започна Мартин Йодегор.

Двубоят започна равностойно, а първото по-сериозно положение бе изработено от гостите. В 14-та минута Реал Мадрид изгради добра постепенна атака, а след двойно подаване между Бензема и Кроос французинът стреля по земята, но стражът на домакините Алекс Ремиро спаси уверено.

Малко след това Винисиус опита да намери Бензема с прострелно центриране от крилото, но в последния момент защитник на домакините успя да пресече подаването.

По-добрата игра на Реал продължи и в 36-та минута столичани имаха претенции за дузпа, след като удар на Серхио Рамос с глава се отби в тялото на защитник на баските. Повторенията обаче показаха, че претенциите на гостите са неоснователни. Малко след това Бензема можеше да се възползва от грешна на вратаря на баските, преодоля го, но от малък ъгъл не успя да улучи вратата.

В края на първата част сериозен пропуск направиха и домакините. Голмайсторът на тима Александър Исак бе изведен сам срещу Тибо Куртоа, но белгиецът успя да избие. Заплахата обаче не бе приключила и при продължението на атаката шведът имаше нов шанс, но този път прати топката покрай вратата.

В началото на второто полувреме Реал Сосиедад пропусна още една добра възможност. Береначея стреля от въздуха от сложна ситуация и прати топката на сантиметри от гредата. При ситуацията халфът можеше и да потърси подаване към Исак, който щеше да бъде оставен на празна врата.

Реал Мадрид отговори с удар на Бензема, който бе блокиран от Елустондо. В 55-та минута Винисиус и Бензема комбинираха добре на двойно подаване, но последвалото центриране не намери никого. Две минути по-късно звездата на домакините Микел Оярсабал бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и стреля без подготовка, но не успя да затрудни Куртоа.

Реал Сосиедад - Реал Мадрид 0:0

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Елустондо, Льо Норман, Муньос, Гевара (89 - Гонсалес), Мерино, Порту, Оярсабал (74 - Янузай), Мугуруса (75 - Баутиста), Исак (63 - Д. Силва)

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич (70 - Валверде), Кроос, Винисиус (90 - Калво), Йодегор (69 - Каземиро), Родриго (70 - Марвин), Бензема