Барселона – Виляреал, мач от 2-рия кръг на Примера дивисион, стадион „Ноу Камп“, 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона

Вратари: Нето, Пеня, Арнау Тенас

Защитници: Пике, Лангле, Алба, Роберто, Фирпо, Араухо

Полузащитници: Бускетс, Аленя, Пянич, Рафиня, Коутиньо, Педри, Де Йонг, Пуч, Минго

Нападатели: Грузман, Меси, Дембеле, Тринкао, Фати

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона започва кампанията си в Ла Лига от третия кръг, а двубоят ще бъде по-специален заради бурните събития през лятото. Роналд Куман ще дебютира начело на тима и ще има не леката задача да продължи реформата, която започна. Добрата новина за каталунците е, че Лионел Меси най-вероятно ще изведе отбора с капитанската лента. Нещо, което преди месец изглеждаше малко вероятно.

Дебют тази вечер могат да запишат новите попълнения Миралем Пянич, Тринкао, Матеус Фернандеш и Педри.

Двубоят няма да бъде никак лесен, тъй като Виляреал е достатъчно качествен отбор. „Жълтата подводница“ започна сезона с разочароващо 1:1 с Уеска, след което победи Ейбар с 2:1 след голове на Жерард Морено и Пако Алкасер. Тимът на Унай Емери към момента е на петото място в Ла Лига.

Виляреал показа амбициите си още през лятото, когато привлече Франсис Коклен и Дани Парехо от Валенсия, а освен това плати и близо 20 млн. евро на Уотфорд за Первис Еступинян. „Жълтата подводница“ играе слабо на „Ноу Камп“, като последната победа на тим в каталунската столица е от март 2008 година. Тимът загуби шест от последните си седем визити в Барселона.

За Барселона няма да играе контузения вратар Марк-Андре тер Стеген, който ще се възстановява поне до края на октомври. Така със сигурност на вратата ще започне Нето. Самуел Юмтити и Мартин Брейтуейт също отпаднаха от сметките на Роналд Куман заради травми. Много ще се чака от завърналия се Филипе Коутиньо и от Антоан Гризман, който изпрати разочароващ първи сезон в Барса.

За Виляреал участие няма да вземат Алберто Морено, Рамиро Гуера, Рунем Пеня, докато Раул Албиол е под въпрос, тъй като е със счупен нос. „Жълтата подводница“ ще разчита много на атаката си, където може да се очаква всичко от Морено, Алкасер и бързия Самуел Чуквуезе.

Резултат: 3:1