Андрей Гълъбинов се разписа при загубата на новака Специя с 1:4 у дома от Сасуоло в среща от втория кръг в шампионата на Италия. 31-годишният български нападател реализира попадението в полза на "орлите", разписвайки се с глава в 30-ата минута след центриране на Матео Ричи. Това е исторически първи гол за Специя в първото ниво на италианския футбол.

Гълъбинов започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути на двубоя. Преди това Филип Джричич даде аванс в полза на "зелено-черните" след диагонален удар в 12-ата минута. Малко след това попадение на Франческо Капуто от гостите беше отменено заради засада.

Гълъбинов изравни след точно половин час игра, а след почивката още един гол на Капуто беше отменен след намесата на видео асистент съдията. В 58-ата минута Сасуоло си върна преднината с гол от дузпа на Доменико Берарди. Грегоар Дефрел направи резултата 1:3 след пас на Капуто в 66-ата минута.

След третото му отменено попадение, Франческо Капуто се разписа четвърт час преди изтичане на редовното време за крайното 1:4.

За Специя това беше първи мач през кампанията, докато Сасуоло е на първо място във временното класиране с актив от 4 точки.