Капитанът Джордан Хендерсън ще бъде до последно под въпрос за отбора на Ливърпул в предстоящия мач срещу Астън Вила в неделя, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп. Халфът получи мускулна травма в двубоя с Челси на 20 септември, спечелен от "червените" с 2:0. Въпреки че не е играл от две седмици, Хендерсън получи повиквателна и за националния отбор на Англия.

Клоп заяви на пресконференция преди мача с Вила: "Хендо ще се включи в част от тренировките днес. Ще бъде на загряването, ще даде и няколко пасчета, а може би и повече. Това е първата стъпка за него, макар че в момента няма проблеми с мускула. Всичко е наред и не е контузен, така че ще трябва да мислим кога да вземе следващата стъпка. Какво означава това за този уикенд? Рано е да се каже.

"Говорих обстойно с Гарет Саутгейт и явно Хендо ще използва лагера на националите, за да влезе във форма.Той имаше само четири или пет дни за предсезонна подготовка, преди да изиграе първия си мач за нас. След това дойде мачът с Челси, последва и контузията. Предполагам, че Хендо ще има няколко минути за Англия и в това няма губещи. Радвам се".