Единсон Кавани не се притеснява по никакъв начин от “прокълнатия” на “Олд Трафорд” номер 7. Уругваецът бе привлечен със свободен трансфер в Манчестър Юнайтед и ще опита да обърне лошите впечатления от фланелката с митичния номер, носена през годините от Джордж Бест, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.

След продажбата на португалеца много футболисти, сред които Анхел Ди Мария, Мемфис Депай и Алексис Санчес, се провалиха на “Олд Трафорд”.

33-годишният таран обаче е решен да успее. “Това е невероятно предизвикателство за мен и веднага приех да бъда в един от най-големите клубове в света. Ще работя много здраво, за да се представям на ниво, така че за мен номерът не играе. Всичко си зависи от мен”, каза Кавани.

Нападателят играе с номер 7 за националния отбор на Уругвай, а на клубно ниво е носил “седмицата” още като играч на Палермо и Наполи. “Обичам този номер, но честно казано, винаги съм мислил, че тези неща с номерата са повече за хората извън терена. Когато си на терена не обръщаш внимание на тези неща.

В Юнайтед много велики играчи са носили този номер. И за мен ще бъде хубава отговорност да отговоря на очакванията. Обичам предизвикателствата и се надявам да покажа на какво съм способен”, добави уругваецът.

Кавани разкри, че вече бившият му съотборник от ПСЖ Андер Ерера му е казал хубави неща за Манчестър Юнайтед. “Говорих много с Андер, както и с Ди Мария, които в момента са играчи на ПСЖ. Всичко се случи много бързо, така се потърсих съветите им.

Много уважавам Андер, прекрасен човек е и думите му бяха достатъчни за мен. След като приключихме разговора с него, подписах договор”, каза още Кавани.