Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт има притеснения, че Европейското първенство по футбол може да не се проведе и догодина. Евро 2020 трябваше да бъде това лято, но заради пандемията от коронавируса бе изместено за догодина.

Саутгейт смята, че дори турнирът да започне, може да бъде променен неговия формат. “Трите лъва” ще играят трите си мача от груповата фаза на “Уембли”. Легендарният стадион ще бъде домакин и на двата полуфинала и финала.

“Не мога да кажа нищо със сигурност и честно казано, едва ли има някой, който може да твърди, че Европейското ще бъде догодина. Може да бъде променен и форматът. Може би ще имаме повече яснота в следващите няколко месеца. Ние със сигурност ще бъдем способни да бъдем домакини на турнира, все пак доста мачове ще бъдат играни на “Уембли”.

Невъзможно е да бъде предвидено каквото и да бъде. От нас се иска само да бъдем адаптивни и да се настроим на всичко, което ще ни бъде предложено”, каза Саутгейт.

Някои от 12-те града домакини вече изразиха мнение, че няма да могат да приемат мачове от турнира заради кризата, която настъпи след пандемията.  

По програма Англия трябва да играе с Хърватия в първия си мач на 13 юли догодина. Вторият двубой ще бъде срещу победителя от сблъсъка между Шотландия и Норвегия, а след това предстои мач с Чехия. Финалът на “Уембли” е на 11 юли.