Англия загуби изненадващо на “Уембли” от Дания с 0:1, а големият грешник за домакините бе Хари Магуайър. Защитникът бе изгонен в 31-та минута след нескопосано свое действие и грубо влизане в краката на Каспер Долберг. Малко след това Кристиан Ериксен вкара от дузпа, а хората на Гарет Саутгейт така и не успяха да се върнат в мача.

Така англичаните заличиха добрите впечатления от победата на Белгия с 2:1 преди дни. Именно белгийците са на първо място в класирането на тази Група 2 на първата дивизия в Лига на нациите с 9 точки, с две пред Дания и Англия. На последната позиция остана тимът на Исландия, който все още няма точка от четирите си мача.

В последните си два мача от турнира “Трите лъва” гостуват на Белгия на 15 ноември и приемат Исландия три дни по-късно. Така най-вероятно в Брюксел ще бъде решен победителят в групата.

Началото на двубоя бе равностойно, като още в 9-та минута гостите можеха да поведат. Каспер Долберг бе намерен в наказателното поле с хубаво центриране от фланга, но нападателят прати топката покрай гредата.

Англичаните отвърнаха с хубав удар на Мейсън Маунт, който бе отразен от Шмайхел. Играта продължи на добро темпо, без особени положения пред двете врати, а в 30-та минута домакините останаха с човек по-малко.

Хари Магуайър “блесна” с поредното си нескопосано отиграване от началото на сезона. Защитникът първо “си спря с корите” едно подаване, а след това опита да поправи грешката си с грубо нарушение в глезена на Долберг. Главният рефер не се поколеба и показа втори жълт картон на Магуайър. Така Англия остана с човек по-малко.

Само три минути по-късно бедата за “Трите лъва” се увеличи. Дания получи право на дузпа, след като Уокър фаулира в наказателното си поле Дилейни. Кристиан Ериксен изпълни мощно под гредата и даде аванс за тима си - 1:0 за Дания.

Англичаните опитаха да се върнат в мача след почивката, но с човек по-малко им бе трудно. Все пак в 66-та минута Маунт засече добре центриране от ъглов удар и насочи топката под гредата, но Шмайхел отново показа класа и отрази.

Две минути по-късно Систо намери на стрелкова позиция Даниел Вас, чийто удар от границата на наказателното поле мина на сантиметри от вратата. Малко след това отново Систо направи нещо интересно пред вратата на домакините, след като стреля опасно, но Джордан Пикфорд успя да избие в корнер.

Англия - Дания 0:1
0:1 Кристиан Ариксен 35’-д

Англия: Пикфорд, Джеймс, Уокър, Коуди, Магуайър, Мейтланд-Найлс (36 - Мингс), Райс (77 - Хендерсън), Филипс, Маунт (73 - Санчо), Рашфорд (72 - Калвърт-Люин), Кейн

Дания: Шмайхел, Вас, Кяер, Кристенсен (46 - Йоргенсен), Сков (46 - Мееле), Дилейни, Ериксен, Хьойберг (88 - Йенсен), Брейтуейт (73 - Яник), Поулсен, Долберг (37 - Систо)