Манчестър Сити – Арсенал, мач от 5-тия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад“, 19:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Висшата лига на Англия се завръща след паузата за националните отбори с един повече от любопитен мач. Учителят Пеп Гуардиола ще изведе тима си Манчестър Сити срещу този на ученика си Микел Артета – Арсенал.

Големият проблем за „гражданите“ е, че голямата звезда на тима Кевин Де Бройне ще пропусне срещата, след като получи контузия по време на мач на Белгия. Плеймейкърът бе заменен в 73-та минута при загубата от Англия в турнира Лига на нациите. Освен Де Бройне аут от сметките на Гуардиола е и Габриел Жезус.

Серхио Агуеро поднови тренировки през седмицата и може да се появи в игра, но едва ли ще започне като титуляр. Аржентинецът претърпя операция в коляното през юни и все още не е играл този сезон. От леки травми след мачовете на националните отбори се оплакват Бернардо Силва, Рахийм Стърлинг и Жоао Кансело.

За Арсенал дебют може да запише новото попълнение Томас Партей, въпреки че халфът направи само две тренировки с тима. Пиер Емерик-Обамеянг не игра за Габон заради изкълчен глезен, но пък тренира през седмицата. Аут са Пабло Мари, Габриел Мартинели, Калъм Чеймбърс и Шкодран Мустафи.

Резултат: 2:1