Манчестър Юнайтед - Челси, мач от 6-тия кръг на Висшата лига, стадион “Олд Трафорд”, 19:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Голямото дерби на кръга в английската Висша лига е между Манчестър Юнайтед и Челси тази вечер, като домакините са с повишено самочувствие след гръмката победа като гост на ПСЖ. “Сините” пък завършиха 0:0 със Севиля.

“Червените дяволи” спечелиха 5 от последните си 6 мача във всички турнири, но повечето от тях бяха в гостувания. В Париж Юнайтед спечели 10-та си поредна победа като гост. Хората на Оле Гунар Солскяер всъщност търсят първите си точки на “Олд Трафорд” този сезон, след като загубиха с 1:3 от Кристъл Палас, а след това и още по-разочароващата загуба с 1:6 от Тотнъм. Само веднъж в историята Юнайтед е започвал сезона с три поредни загуби - през сезон 1930-1931.

Големите опасения в Челси са, че тимът допуска много голове. Средно по 1.5 на мач. През изминалия кръг “сините” допуснаха три гола и не успяха да стигнат до победата срещу Саутхемптън (3:3). Двубоят ще бъде запомнен и с първите два гола на Тимо Вернер с екипа на Челси. Добрата новина за Франк Лампард е, че новият вратар Едуард Менди показа прекрасна игра срещу Севиля и даде знак, че може да реши вратарските проблеми на тима.

Срещу ПСЖ Юнайтед бе без Хари Магуайър и Ерик Байли. Капитанът е под въпрос за днешното дерби, докато Байли ще бъде аут за 4 седмици. Аксел Туанзебе обаче впечатли в тяхното отсъствие и най-вероятно ще получи нов шанс.

Антъни Марсиал е наказан, което пък дава шанс на Единсон Кавани да запише дебют. Най-вероятно в игра ще се завърне Мейсън Грийнууд, докато на пейката се очаква да започнат Пол Погба и Джеси Лингард.

За Челси твърдо аут са Били Гилмор и Кепа Арисабалага. Тиаго Силва започва да влиза във форма, докато друг нов играч Хаким Зиех може да запише първия си старт като титуляр.

Резултат: 2:2