Норвежецът Каспър Рууд е поредното голямо име, което ще вземе участие на тенис турнира Sofia Open от 7 до 14 ноември в “Арена Армеец”.

Само на 21 години, Рууд влезе завинаги в историята на спорта в Норвегия, след като стана първият представител на тази държава с титла от АТП тура. В началото на годината Рууд спечели турнира на червени кортове в Буенос Айрес. Финалист е от турнирите в Сантяго и Хюстън.

В края на септември тази година, след достигането до полуфиналите в Хамбург, Рууд записа личен рекорд в ранглистата, изкачвайки се до номер 25 в света. Той е норвежецът с най-висок ранкинг в историята, изпреварвайки баща си Кристиан, който е и негов треньор - бивш номер 39 в света (октомври 1995). Каспър Рууд е и бивш лидер при юношите.

В турнирите от "Големият шлем" е достигал до третия кръг три пъти: Ролан Гарос 2019, 2020  и US Open 2020. В Рим записа най-голямата победа в кариерата си, отстранявайки номер 8 в света Матео Беретини на път за полуфиналите.

Каспър Рууд започва да играе тенис на 4 години, разбира се, благодарение на баща си. Чувства се най-добре на червени кортове, любимият му удар е форхендът, а любим турнир - Монте Карло.

Идол в детските години му е бил Рафаел Надал. Споделя, че ако не се е занимавал професионално с тенис, е щял да стане пилот. Обожава да играе голф и да гледа хокей. Любимият му отбор е Тампа Бей Лайтнинг.