Арда надигра с 1:0 като гост Берое в Стара Загора и не позволи на тима на Димитър Димитров-Херо да излезе на второ място в класирането. Единственото попадение в срещата бе дело на бившия играч на заралии Спас Делев в 56-та минута на срещата. Двата отбора удариха и по една греда - Гаюс Макута в началото на второто полувреме и Петко Ганев малко след гола на Делев.

Така Арда спечели 4-та си победа от началото на сезона и е на 5-то място със 17 точки, с една по-малко от четвъртия Берое. Води Локомотив Пловдив с 23 точки и два мача повече от Лудогорец (20).

През първото полувреме Берое владееше повече топката и стигна до няколко добри положения, но така и не успя да отбележи. В същото време Арда игра много дисциплинирано в защита и рядко допускаше пропуски в отбранителната си линия.

В 35-та минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Петко Ганев в наказателното поле на Арда, но главният рефер не реагира.

Картинката бе подобна и след почивката. В 51-та минута заралии пропуснаха страхотен шанс да поведат в резултата, след като Гаю Макута проби на скорост и стреля силно с левия си крак. Топката обаче се спря в гредата.

Малко след това Арда поведе. В 56-та минута Светослав Ковачев намери Спас Делев сам срещу вратаря на домакините и нападателят много технично мушна топката покрай Ганев за 1:0.

В 63-т минута Арда бе близо до това да вкара втори гол. След разбъркване в наказателното поле на Берое Петко Ганев бе изпуснат и прати опасно топката с глава към вратата. За негово нещастие, тя се отби в гредата.

Берое - Арда 0:1
0:1 Спас Делев 56’

Берое: Ганев, Стоянов, Мезаг, Ангелов, Хасани (70 - Василев), Еривалдо (46 - Цветков), Октавио (86 - Лебон), Минчев, Макута, Кукула, Фал

Арда: Караджов, Желев, Леони, Ганев, Сулака (46 - Стоев), Котев, Мартинов, Тилев (64 - Руменов), Коконов (86 - Георгиев), Ковачев, Делев (75 - Кнежевич)