Ливърпул постигна късен обрат над Уест Хем, след като Диого Жота бе точен в 85-та минута за победата с 2:1. “Чуковете” поведоха донякъте изненадващо в резултата в 10-та минута след гол на Пабло Форналс, а в 42-та Мохамед Салах изравни от дузпа.

Заключителните минути на срещата бяха особено драматични, след като гол на резервата Диого Жота в 77-та минута бе отменен. Все пак в 85-та португалецът реализира след изящен пас на Джердан Шакири.

Така Ливърпул се изкачи на върха в класирането с 16 точки, с 3 повече от втория Евертън, който утре гостува на Някасъл. Уест Хем е на 13-та позиция с 8 точки след първите си 7 мача.

Юрген Клоп имаше доста проблеми в състава си и се наложи да сложи като титуляр Натаниъл Филипс. Защитникът досега дори не влизаше в групата за мачовете на “червените”.

Ливърпул контролираше топката, но контраатаките на Уест Хем бяха доста опасни. Гостите успяха да поведат в резултата след само 10 минути игра. Джо Гомес изчисти нескопосано с глава една центрирана отляво топка и я сложи на крака на Пабло Форналс. Испанецът остави на място Алисон с удар в близкия ъгъл и направи 1:0.

Последва натиск на Ливърпул и в 25-та минута хората на Юрген Клоп имаха добър шанс да изравнят резултата. Последователно Мане и Салах не успяха да реализират, а след това и удар на Хендерсън от границата на наказателното поле мина покрай вратата.

Така се стигна до края на първото полувреме, когато Масуаку фаулира в наказателното си поле Салах. Реферът посочи категорично бялата точка, а египтянинът хладнокръвно с мощен удар в центъра на вратата направи 1:1.

След почивката събитията на терена не се промениха много. Ливърпул владееше двойно повече топката, но трудно стигаше до реални положения. “Чуковете” пък бяха много опасни на контраатаки и Пабло Форналс пропусна изгоден шанс в 50-та минута.

В 66-та при поредното не разбирателство в защитата на Ливърпул Форналс отново изскочи на стрелкова позиция. Испанецът обаче подходи егоистично и стреля в краката на Робъртсън, въпреки че на метри от него Боуен бе оставен сам срещу Алисон.

До края на Ливърпул натисна и в 77-та минута “Червените” си помислиха, че са направили обрат. Резервата Диого Жота довкара една отбита от вратаря топка. След дълга суматоха реферът се “посъветва” с ВАР и отмени гола заради фаул в атака на Мане секунди по-рано.

Все пак в 85-та минута Жота вкара за 2:1. Друга резерва Джердан Шакира разсече защитата на гостите през центъра с прекрасен пас, а португалецът сам срещу Фабиански стреля мощно под гредата. Това бе трети гол на Жота за Висшата лига, откакто бе привлечен от Уулвърхемптън.

Малко след това Салах предпочете да комбинира с Мане, вместо с Жота, който бе на чиста позиция. Португалецът бе разочарован, а подаването към Мане така и не се получи.

Ливърпул - Уест Хем 2:1
0:1 Пабло Форналс 10’
1:1 Мохамед Салах 42’-д
2:1 Диого Жота 85’

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Филипс, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Джоунс (70 - Шакири), Мане, Фирмино (70 - Жота), Салах (90 - Милнър)

Уест Хем: Фабиански, Куфал, Балбуена, Огбона, Кресуел, Масуаку (88 - Лансини), Райс, Сучек, Форналс, Боуен (89 - Бенрама), Алер (74 - Ярмоленко)