Арсенал ще насочи усилията си към Доминик Собослай, след като не успя да договори звездата на Лион Усем Ауар.

Полузащитникът на Залцбург е сред най-желаните млади играчи в Европа. 20-годишният унгарски национал е желан от няколко клуба от големите първенства, но според унгарското издание Индекс Микел Артета вече е започнал контакт с австрийците.

“Интересът на Арсенал към Доминик е реален”, заяви агентът на Собослай - Матиас Естерхази. Той добави, че има интерес и от Милан, но към момента е по-вероятно Собослай да продължи кариерата си в “германоезичен” клуб.

Залцбург е сателит на немския Лайпциг и през последните години няколко играчи преминаха успешно пътя си от Австрия в Германия. Най-добрите примери са Наби Кейта и Дайо Упамекано.

Собослай изигра 73 мача и има 22 гола за Залцбург, въпреки че е едва на 20 години. Още 17-годишен дебютира в Шампионската лига и то с гол срещу Генк. В този мач австрийците побеждават с 6:2, а хеттрик вкарва сегашната звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Собослай има 10 мача и 2 гола за националния отбор на Унгария, но пропусна гостуването на “маджарите” на България в плейофите за класиране на Евро 2020 заради коронавирус.