Лионел Меси вкара два гола за победата на Барселона с 5:2 над Бетис, въпреки че се появи в игра след почивката. Усман Дембеле даде аванс за каталунците в 22-та минута, а малко след това Антоан Гризман пропусна дузпа. В края на първото полувреме юношата на Барса Антонио Санабрия изравни, а след почивката Меси набързо оправи нещата.

Аржентинецът бе в основата на гола на Гризман в 49-та минута за 2:1, а след това вкара дузпа в 61-та. Бетис намали чрез Лорен (72), въпреки че остана с човек по-малко от 60-та минута заради червения картон на Аиса Манди. До края отново Меси (82) и дебютен гол на Педри (90) в Ла Лига донесоха заслужения успех на Барселона.

С него тимът на Роналд Куман се изкачи до 8-то място с актив от 11 точки и мач по-малко от останалите. Бетис е позиция по-високо с 12.

Голямата звезда на каталунците Лионел Меси остана на резервната скамейка заради лека контузия в глезена, но трябваше да се появи на терена през второто полувреме, за да спасява положението.

До помощта на Меси можеше и да не се стигне, ако не бяха многобройните пропуски на Барса през първото полувреме. Още в първите 10 минути каталунците пропуснаха поне три чисти положения.

В 5-та Антоан Гризман бе намерен в наказателното поле и стреля силно по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата. В следващата атака и Ансу Фати изпробва късмета си, но и той прати топката покрай вратата.

Бетис отговори с мощен удар с глава на Вилиам Карвальо след центриране от корнер, но Тер Стеген показа страхотен рефлекс и отрази. В 9-та минута Фати проби в наказателното поле и стреля мощно, но Клаудио Браво отрази. Малко след това Гризман пробва отново късмета си с удар по диагонала, топката обаче отново облиза страничната греда.

Така се стигна до 22-та минута, когато Усман Дембеле поведе Барса. Французинът получи топката по дясното крило, смени рязко посоката с едно докосване и мощен удар по диагонала направи 1:0. Десетина минути по-късно Гризман направи още по-сериозен пропуск - от дузпа. Секунди по-рано Фати бе фаулиран в наказателното поле, Гризи взе решително топката в ръце, заложи я на бялата точка, но Браво усети ъгъла и спаси.

В продължението на първото полувреме Бетис изравни. Антонио Санабрия бе изпуснат от Пике и Лангле и от десетина метра опита да скъса мрежата за 1:1.

На полувремето в игра за Барселона се появи Лионел Меси и влиянието му се усети минути по-късно. В 49-та минута Алба центрира от лявото крило, а Меси пропусна технично топката, за да залъже и централния защитници на Бетис, и Браво. Така Гризман остана на празна врата и този път нямаше как да сбърка - 2:1 за Барселона.

В 58-та минута каталунците изградиха нова прекрасна атака, която Дембеле опита да завърши. От голлинията обаче Аиса Менди успя да избие. Последва суматоха и решение на ВАР, след което се видя, че алжирецът е играл с ръка. Манди бе изгонен с директен червен картон, а Барса получи дузпа. Меси показа как се бие дузпа и с мощен удар в горния десен ъгъл на вратата направи 3:1.

Каталунците се поуспокоиха от гола и допуснаха севилци да вкарат за втори път. В 73-та минута Морено намери Лорен в наказателното поле на домакините и нападателят реализира за 2:3.

Меси обаче не бе казал последната си дума. В 82-та минута Лео се измъкна от засадата след подаване на Сержи Роберто и с мощен удар над главата на Браво направи 4:2. Минути по-късно Меси вкара и трети гол, но той бе отменен заради засада.

В 88-та минута Меси пак изскочи на стрелкова позиция, шутира с десния си крак от малък ъгъл, но Браво изби в корнер.

В последната минута на редовното време 17-годишният Педри вкара дебютното си попадение в Ла Лига. Сержи Роберто “задължи” младока с хубаво подаване от десния фланг, а Педри на празна врата вкара за крайното 5:2.

Барселона - Бетис 5:2
1:0 Усман Дембеле 22’
1:1 Антонио Санабрия 45+2’
2:1 Антоан Гризман 49’
3:1 Лионем Меси 61’-д
3:2 Лорен 73’
4:2 Лионел Меси 82’
5:2 Педри 90'

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Лангле, Алба, Бускетс (86 - Пянич), Де Йонг, Педри, Дембеле (66 - Тринкао), Фати (46 - Меси), Гризман (78 - Брейтуейт)

Бетис: Браво, Морено, Бартра, Манди, Емерсон, Карвальо, Родригес, Тейо (63 - Руис), Каналес (87 - Родри), Хоакин (63 - Гарсия), Санабрия (72 - Лорен)