Атлетико Мадрид задълбочи кризата в Барселона след успех с 1:0 на своя “Уанда Метрополитано”. Яник Ферейра Караско вкара единствения гол в срещата дълбоко в добавеното време на първото полувреме след груба грешка на Марк-Андре тер Стеген.

Тимът на Роналд Куман изигра поредния си слаб мач и трудно стигаше до голови положения. Антоан Гризман и Клеман Лангле пропуснаха от изгодни ситуации, но в ситуации след центрирания от крилата. Домакините пък в типичен стил се отбраняваха много добре и изчакваха момента за контраатаки. При една от тях Маркос Йоренте разтресе гредата.

Така след шестата си победа от 8 мача този сезон Атлетико Мадрид се изравни на върха в класирането с Реал Сосиедад. Двата отбора имат по 20 точки, но “дюшекчиите” са с мач по-малко. Тимът на Диего Симеоне продължава да е единственият без загуба от началото на сезона.

За Барселона проблемите продължават. От 8 мача този сезон хората на Роналд Куман имат 3 победи, 2 равенства и 3 загуби. Каталунците са на 10-то място в класирането с 11 точки, вече на цели 9 от лидерите.

Двубоят започна с ранен шанс за каталунците, след като още в третата минута Дембеле проби по крилото и центрира към наказателното поле, където Гризман се бе отскубнал от защитник. Французинът обаче стреля с глава над вратата.

Атлетико реагира с мощен шут на Саул от границата на наказателното поле, който бе избит с мъка от Тер Стеген. Добрата игра на домакините продължи и в 11-та минута Йоренте бе изведен в наказателното поле от Корея и стреля силно от малък ъгъл, а топката се отби в гредата.

Последва териториален превес на гостите. Каталунците владееха повече топката, но не правеха нищо по-интересно пред противниковата врата. Чак в 40-та минута Алба намери Меси в наказателното поле, но ударът на аржентинеца не бе проблем за Облак.

В добавеното време на първата част Атлетико поведе след сериозна грешка на Тер Стеген. Корея пусна пас зад защитата на гостите, Караско се измъкна и успя да преодолее стража на Барса, който бе на около 40 метра от вратата си. Белгиецът нямаше проблем да вкара в опразнената врата и направи 1:0 за “дюшекчиите”.

След почивката Роналд Куман пусна в игра Филипе Коутиньо, но и това не доведе до повече креативност в предни позиции. В 57-та минута Меси центрира от лявото крило и намери непокрит Клеман Лангле. Французинът стреля с глава, но Облак успя да закове топката на голлинията.

Десетина минути по-късно Дембеле се оказа на върха на атаката и имаше добро положение да реализира, но разочарова с много слаб удар. В 81-та минута Меси имаше шанс да стреля от около 25 метра от свободен удар, но прати топката в стената. Малко след това Гризман засече с глава центриране от дясното крило, но Облак пак нямаше проблеми с улавянето на топката.

Атлетико Мадрид - Барселона 1:0
1:0 Яник-Ферейра Караско 45+3’

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Ермосо, Йоренте (73 - Коста), Коке, Саул, Караско (90 - Фелипе), Корея (84 - Кондогбия), Феликс (83 - Лемар)

Барселона: Тер Стеген, Алба, Лангле, Пике (62 - Дест), Роберто, Де Йонг, Пянич (83 - Брейтуейт), Педри (57 - Коутиньо), Дембеле, Меси, Гризман (83 - Тринкао)