Халфът Кевин де Бройне заяви, че честите промени в правилата за игра с ръка през последните години са предизвикали объркване след футболистите. Белгийският национал от Манчестър Сити е разочарован от отмененото попадение за "небесносините" в дербито с Тотнъм вчера заради игра с ръка на Габриел Жезус, който след това асистира на Аймерик Лапорт, разписал се във вратата на лондончани. Голът не бе зачетен след консултация с видео асистент съдията, а Сити загуби с 0:2 от Тотнъм. 

"Вече не знам правилата, наистина. Мислех си, че ако е над долната част на ръката, не се счита за нарушение след последните промени. Какво можем да кажем сега, след като играя професионален футбол от 12 години? През първите 9 години нямаше никакви промени, а в последните 3 сезона всичко се сменяше няколко пъти. Не знам защо. Футболът е толкова хубав спорт, а хората, правещи правилата, трябва да бъдат вътре в самата игра", категоричен е Де Бройне.

По-рано през ноември президентът на Европейската централа по футбол Александър Чеферин препоръча на ФИФА да промени правилата за играта с ръка.