Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че вероятно е неудобен, защото е независим и няма влияние от никого.

"Винаги съм оптимист и трябва да се гледа положително. Естествено, че трябва играчите да се поощрят. Трябва да бъдем наясно с техните възможности. Когато те дават максималното от себе си, трябва да ги поощряваме".

"Трябва да се знае срещу какви отбори и с каква класа се играе. Няма как сам да оценявам работата си. Вложил съм много труд, без да говоря много. Това е един от моментите, които не са добри за българския футбол".

"Който да е селекционер, трябва да се пази неговият авторитет. Малко съм неудобен, защото съм независим и нямам влияние от никого. Неудобен съм на тези, които искат да критикуват с неградивна критика”, заяви Дерменджиев пред БНТ.

"Анализът е направен и продължава да се прави. Наистина анализът е дълъг и обстоен. Не бих променил нищо в стартовия състав на България в мача с Унгария. Бих променил само времето, в което да се проведе мачът - през месец март. Не за първи път завършваме без победа. Нека критиката бъде градивна, да гледаме реално какво се случва. Нека бъдем търпеливи и градивни.

Младежите имаха възможност да се класират, което щеше да бъде много добре за българския футбол. Оставих играчи, които можеха да помогнат на младежкия национален отбор. Всичко това за напрежение, което се говори в пространството, не е вярно. Независимо че е имало различни искания, с Александър Димитров сме постигали консенсус. Много хора коментират и искат да изкарат някаква новина от тази тема”, каза още Дерменджиев.

"Кажете ми за кой играч и то в абсолютно несигурен период има мениджърски интереси? Това е насадено толкова много... Къде е този футболист, който може да бъде конвертируем и може да бъде продаден? Това влияе и на играчите. Информаторите на г-н Кралев са го подвели доста. Има хора, които ще решат дали ще продължа да бъда селекционер на България. Аз съм спокоен за себе си. Тези, които са били близо до мен в националния отбор, знаят какво съм работил.

Нека се съберат всички национални треньори, които са били до момента. Нека те си кажат мнението. Много треньори се изхабиха, но няма резултат. Ще бъде от голямо значение всеки от тях да си каже мнението”, каза още треньорът на България.