Интер постигна изключително ценна и драматична домакинска победа, след като надигра с 4:2 Торино, въпреки че изоставаше с 0:2. Симоне Дзадза (45) и Кристиан Ансалди (62 от дузпа) дадоха сериозен аванс на “биковете”, а чак след това хората на Антонио Конте се разиграха. Алексис Санчес (64), Ромелу Лукаку (67, 84 от дузпа) и Лаутаро Мартинес (90) бяха точни в последните 30 минути на мача за хубавия успех на "нерадзурите".

С него Интер се изкачи до 5-то място в класирането с 15 точки, докато Торино е под чертата - на 18-та позиция едва с 5 точки. “Нерадзурите” гостуват на лидера Сасуоло в следващия кръг, а през седмицата посрещат Реал Мадрид в сблъсък от Шампионската лига.

Голямата звезда на Торино Андреа Белоти получи контузия по време на загрявката и в последния момент бе сменен в стартовия състав от Симоне Дзадза. Именно последният вкара единствения гол през първото полувреме, след като в добавените минути получи хубаво подаване от Мейте в наказателното поле и с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл даде аванс за “биковете”.

Гостите можеха да поведат още в 10-та минута, когато Симоне Верди центрира към Дзадза, който успя да засече топката, но я прати от външната страна на мрежата. Нападателят пак изскочи на позиция в 21-та минута, когато бе оставен сам срещу Ханданович, но вратарят на “нерадзурите” отрази.

Вялата игра на Интер продължи и в първите минути на второто полувреме, а в 58-та Торино получи странна дузпа. Ашли Йънг опита да изчисти една топка, но уцели Вилфред Синго. Близо две минути след ситуацията реферът получи сигнал от ВАР да преразгледа решението си. След като видя ситуацията, той посочи бялата точка. Кристиан Ансалди стреля мощно под гредата и направи 2:0 за Торино.

Едва след като изостанаха с два гола, “нерадзурите” се разиграха. В 64-та минута Ромелу Лукаку стреля в гредата с удар от десетина метра. След това успя да се пребори и да играе с глава, а топката е върна към Алексис Санчес. Чилиецът на метри от вратата вкара за 1:2. Малко след това фалцов удар на Лукаку облиза страничната греда.

В 66-та минута Санчес и Лукаку бяха в основата на изравнителния гол. Чилиецът проби по дясното крило и центрира остро успоредно на голлинията. На метър от вратата Лукаку нямаше как да сбърка и реализира за 2:2.

По-добрата игра на Интер продължи и в 70-та минута Ранокия като по чудо не вкара с глава след хубаво центриране на Санчес от левия фланг. Така се стигна до 84-та минута, когато домакините направиха обрат. И тук основна намеса имаше ВАР, след като Н’Кулу изрита Хакими в наказателното си поле. Първоначално сигнал за нарушение на правилата нямаше, но в последствие реферът посочи бялата точка. Лукаку прати Сиригу в обратния ъгъл и вкара шестия си гол от началото на сезона.

В последната минута на първото полувреме Интер изгради страхотна контраатака, след която Лукаку центрира по земята от лявото крило към резервата Лаутаро Мартинес. Аржентинецът отблизо не сгреши за 5-тия си гол в Серия А този сезон.

Интер - Торино 4:2
0:1 Симоне Дзадза 45+3’
0:2 Кристиан Ансалди 62’-д
1:2 Алексис Санчес 64’
2:2 Ромелу Лукаку 67’
3:2 Ромелу Лукаку 84’-д
4:2 Лаутаро Мартинес 90'

Интер: Ханданович, Д’Амброзио (65 - Шкриняр), Ранокия (74 - Де Врай), Бастони, Хакими, Галярдини (65 - Мартинес), Видал, Барела, Йънг (74 - Перишич), Санчес (86 - Наинголан), Лукаку

Торино: Сиригу, Бремен, Лианко, Нкулу, Синго, Мейте, Ринкон (85 - Едера), Линети, Ансалди, Верди (41 - Бонацоли), Дзадза (90 - Милико)