39-годишният Златан Ибрахимович продължава да поддържа амбициите на Милан за титлата в Серия А. Шведът наниза два гола за успеха на “росонерите” с 3:1 като гост на Наполи в дербито на 8-мия кръг.

Златан се разписа в 20-та и 54-та минута, а малко след това трети негов гол бе отменен заради засада. Така ветеранът вкара в осми пореден мач за Милан и вече има 10 гола от началото на сезона. С два повече от звездата на Ювентус Кристиано Роналдо и на три пред топреализатора на Интер Ромелу Лукаку. Лошата новина за феновете на "росонерите" е, че Ибра получи разтежение в бедрото и бе заменен.

Дрис Мертенс бе дал надежди на домакините с гол в 63-та минута, а малко след това Тимуйе Бакайоко бе изгонен за втори жълт картон. В добавеното време на срещата Йенс Хауге наказа домакините с трети гол.

Милан продължава да бъде на върха в класирането без загуба от началото на сезона. “Червено-черните” имат 6 победи и 2 равенства, като събраха актив от 20 точки. На две пред приятната изненада Сасуоло. Следват Рома (17), Ювентус (16) и Интер (15). Наполи е на шестата позиция с 14 т.

Милан бе воден от помощник треньора Даниеле Бонера, който още в началото трябваше да взима сериозно решение. Симон Кяер получи разтежение и изглеждаше, че ще бъде заменен. Датчанинът обаче стисна зъби и остана на терена.

Иначе първата възможност в мача се откри пред Хакан Чалханоглу, който опита специалитета си с далечен удар, но Мерет изби. Малко след това вратарят на домакините отрази и удар на Салемакерс.

По-активната игра на Милан продължи и в 20-та минута Златан Ибрахимович откри резултата. Шведът засече с глава остро центриране на Тео Ернандес от лявото крило и заби топката в мрежата. Така Ибра се разписа в осми пореден мач в Серия А и даде аванс на тима си.

Постепенно домакините показаха какво могат и в 27-та минута Дрис Мертенс пробва да изравни, но Джанлуиджи Донарума изби в ъглов удар. При последвалото центриране Донарума изби и удар на Бакайоко, а при добавката Ди Лоренцо удари гредата.

Матео Политано играеше много силно в тези минути и тормозеше много противниковите бранители. За техен късмет халфът не успя да нанесе достатъчно точен удар, за да вкара. До края на полувремето Наполи натискаше, но гол така и не падна.

Второто полувреме започна изцяло по вкуса на Милан и в 54-та минута “росонерите” вкараха втори гол. Чалханоглу изведе в коридор Ребич, който с хубаво центриране намери на далечната греда Златан Ибрахимович. Ибра успя да засече топката с коляно и да реализира 9-тия си гол от началото на сезона. Малко след това Златан вкара и трети гол, но той бе отменен заради засада.

В 63-та минута Наполи успя да се върне в мача. Дрис Мертес наказа грешка в защитата на гостите и с удар от близко разстояние направи 1:2. Малко след това обаче южняците останаха с човек по-малко. Бакайоко спря поредния пробив на Ернандес с фаул, заради което получи втори жълт картон.

В 77-та минута Ибрахимович опита остро центриране от лявото крило и получи разтежение в бедрото. Шведът бе заменен от младия Коломбо.

До края Наполи търсеше изравнителен гол, а най-близо бе резервата Петаня. В добавеното време на срещата таранът стреля мощно по диагонала, но Донарума се намеси блестящо. В ответната атака Йенс Хауге вкара трети гол. Младият норвежец бе изведен от Бенасер в наказателното поле и с хубав удар под гредата реши всичко в мача.

Наполи - Милан 1:3
0:1 Златан Ибрахимович 20'
0:2 Златан Ибрахимович 54’
1:2 Дрис Мертенс 63’
1:3 Йенс Хауге 90+4’

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Руи, Бакайоко, Руис, Лосано (56 - Жиелински), Политано (68 - Петаня), Инсинье, Мертенс

Милан: Донарума, Ернандес, Романьоли, Кяер, Калабрия, Кеси, Бенасер, Салемакерс (73 - Кастийехо), Чалханоглу (87 - Крунич), Ребич (73 - Хауге), Ибрахимович (79 - Коломбо)