Барселона - Осасуна, мач от 11-тия кръг на Ла Лига, стадион “Камп Ноу”, 15:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона ще опита да се върне на победния път в Ла Лига, след като в последния кръг момчетата на Роналд Куман загубиха с 0:1 гостуването си на Атлетико Мадрид и се намират на незавидното 13-то място в класирането. Осасуна пък е позиция след каталунците.

Хората на Куман спечелиха едва 11 точки от 8-те си мача от началото на сезона и вече изостават на 12 точки от лидера в класирането Реал Сосиедад. Барса все пак има два мача по-малко. Добрата новина за холандския треньор е, че през седмицата тимът му надигра с 4:0 като гост Динамо Киев и си осигури място в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Големият проблем на Осасуна са головете. Тимът успя да вкара едва 8 в 9 мача

Барселона ще бъде без контузените Ансу Фати, Жерард Пике, Сержи Роберто и Роналд Араухо, а Самуел Юмтити остава под въпрос заради травма в коляното.

Почивка през седмицата получиха Лионел Меси и Френки де Йонг и ще се завърнат в състава, докато Оскар Мингеса вероятно ще дебютира в Ла Лига, след като изигра първия си мач за клуба срещу Динамо Киев.

Очаква се и Филипе Коутиньо да започне от началото на мача, което ще остави Педри на резервната скамейка.

За Осасуна твърдо аут са Чими Авила, Брандън, Давид Гарсия и Адриан Лопес, докато Джонатан Калери, Аридане Ернандес, Хуан Перес и Лукас Торо са под въпрос.

Резултат: 2:0