Милан - Фиорентина, мач от 9-тия кръг на Серия А, стадион “Сан Сиро”, 16:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Лидерът в класирането Милан посреща на своя стадион Фиорентина в ролята на абсолютен фаворит. “Виолетовите” не се представят никак добре от началото на сезона, а новият треньор Чезара Прандели също все още не е променил особено нещата. При Милан всичко изглежда приказно - тимът е на първо място в класирането и все още няма загуба от началото на сезона.

“Росонерите” спечелиха 20 точки от първите си осем мача за едва втори път в историята, а първият бе през сезон 2003/2004, когато тимът спечели титлата. В големите първенства в Европа единствено Милан и Атлетико Мадрид все още продължават без загуба.

Големият проблем за Милан ще бъде липсата на голямата звезда Златан Ибрахимович, който получи контузия при успеха над Наполи в предишния кръг. Белгийското крило Алексис Салемакерс също е с травма, но вероятно ще запише минути в мача. Така най-вероятно Анте Ребич ще поведе атаката на “росонерите”, заедно с Рафаел Леао и Салемакерс или Саму Кастийехо. Треньорът Стефано Пиоли отново няма да може да води тима си, тъй като е изолиран заради коронавируса.

Прандели ще има на разположение почти целия си състав, като въпросителната е дали да пусне Франк Рибери като титуляр. До последно ще решава и кой измежду Душан Влахович и Кристиан Куаме да започне като титуляр. Под въпрос е бившият играч на Милан Джакомо Бонавентура, който получи лека травма в последния кръг.

Резултат: 2:1