Кристиано Роналдо прекара 6 години в Манчестър Юнайтед, където триумфира във Висшата лига, Шампионска лига и спечели първата си Златна топка.

Но през този период той нито веднъж не беше провъзгласен за капитан от Сър Алекс Фъргюсън.

Не е необичайно атакуващи играчи да бъдат пренебрегнати за лентата особено когато не са от опитните футболисти в отбора.

Интересното по отношение на Роналдо е, че легендарният мениджър на „червените дяволи“ – Алекс Фъргюсън, всъщност е обмислял да даде капитанската лена на португалеца, предава „Мирър“.

През 2006 година десният бек Гари Невил е капитан на Манчесър Юнайтед, след като Фъргюсън му дава лентата предния сезон.

Невил обаче получава контузия, което води до отсъствието му в редица мачове и съответно загуба на част от влиянието върху отбора.

Той се обърнал към тогавашния мениджър на Юнайтед, като му обяснил, че вече не се чувства достоен за лентата и е време да предаде щафетата.

Несъмнено, Роналдо е бил готов да поеме тази отговорност, но Фъргюсън не е имал намерение да се вслуша в думите на десния краен защитник.

„Контузих се една година след като взех капитанската лента и стана наистина трудно за мен“, споделя Гари Невил, връщайки се назад във времето си при „червените дяволи“.

„Чувствах се така, че не успявам да допринеса по начин, по който би трябвало да прави един капитан. Имахме страхотен отбор – Роналдо, Рууни, Тевес, Гигс, Сколс, Карик, Фърдинанд, Видич, Евра, ван дер Сар. Всеки от тях със силен характер.“

Тогава Сър Алекс се обърнал към Невил с думите: „Ще задържиш лентата. Ти и Гигс ще се редувате. Ако я дам на Роналдо, Руни няма да бъде доволен. И обратното. Както и ако я дам на Видич или Рио Фърдинанд“.

„Наистина смятам, че аз и Гигс се задържахме 3 или 4 години повече от необходимото само за да се запази доброто отношение в съблекалнята“

„Сър Алекс искаше да е сигурен, че отборът е на първо място“, завършва Гари Невил.