Нюкасъл победи у дома Уест Бромич Албиън с 2:1 в среща от 12-ия кръг на английската Висша лига.

„Свраките“ стартираха блестящо и поведе след 19.98 секунди, когато Мигел Алмирон завърши бърза акция, а в ролята на асистент се превърна Жоелинтон. Голът на парагваеца бе вторият най-бърз в историята на клуба във Висшата лига – единствено попадението на Алан Шиърър през януари 2003 в двубоя с Манчестър Сити дойде по-бързо от това на Алмирон – след едва 10 секунди футбол. По този начин приключи и първата част.

„Дроздовете“ започнаха добре второто полувреме и възстановиха паритета след интервенцията на Дарнел Фърлонг, който получи пас от Матю Филипс. Въпреки усилията на гостите, играчите на Стив Брус ликуваха в края след попадение на резервата Дуайт Гейл, който засече центриране на Джейкъб Мърфи за крайното 2:1. Това бе втори пореден успех на Нюкасъл в лигата след този при визитата на Кристъл Палас с 2:0 – миналата седмица тимът не игра срещу Астън Вила заради случаи на коронавирус, довели до затварянето на тренировъчната база.

„Свраките“ са 11-и със 17 точки, докато УБА остава в зоната на изпадащите с шест пункта. В следващия междинен кръг Нюкасъл гостува на Лийдс, докато „дроздовете“ гостуват на Манчестър Сити.