Уулвърхемптън забрани отново на играчите си да пазаруват заради новия щам на коронавируса, който върлува в страната. Клубът от Висшата лига призова футболистите си да се пазят, като избягват ходения до супермаркета по време на първото извънредно положение през март. Мениджърът на „вълците“ Нуно Ешпирито Санто, който иска Премиършип да въведе двуседмично тестване на играчи и персонал предвид ръста на заразени с вируса в Англия, каза, че клубът е отвърнал, организирайки ходения до магазините за целия състав.

„Имаме персонал, който да ходи да пазарува в супермаркетите вместо тях. Трябва да избегнем всякакъв риск, защото имаме малък състав и имаме проблеми с контузени играчи. Не можем да си позволим да загубим играч, казваме им редовно „не се успокоявайте и бъдете внимателни“. Нашият кухненски персонал осигурява всички основни неща, от които имаме нужда. По време на пика на пандемията, всички разполагаха с тях. Когато ситуацията се подобри, казахме на играчите „свободни сте да отидете и да пазарувате“. Но предвид ръста в заразените и тази нова мутация, която притеснява всички, налагаме отново тези мерки. Те целят да пазим себе си“, сподели португалецът преди неделното домакинство на Тотнъм.

„Привилегеровани сме като професионалисти във футбола, толкова много хора се грижат за нас. Невъзможно е за останалата част от обществото, всички трябва да се грижат един за друг“. Запитан относно това дали тимът се нуждае от допълнителен персонал, Нуно отвърна: „Не, докато има добра воля, няма да има недостиг. Кухненският персонал, сигурност, всеки помага. Трябва да бъдем задружни, като общество, клуб, всички трябва да помогнат един на друг“.

Играчите и персоналът в клубовете от Висшата лига се тестват веднъж седмично от началото на сезон 2020-21 през септември. Но тестването в клубовете от четвъртото ниво от следващия месец ще бъде два пъти седмично подобно на „Проект Рестарт“ през лятото. Уулвърхемптън е в момента в трето ниво и Нуно заяви, че иска тестването да се удължи във Висшата лига. „Може би е необходимо. Нивата на заразяване се повишават неимоверно много. За съжаление, да, да се върнем към двата теста на седмица. Просто за да избегнем потенциална ситуация, в която играчите пристигат на мачове и нямат възможност да играят“.

Но Нуно не е притеснен от Тотнъм, който е в четвърто ниво в Лондон, където хората са призовани да останат по домовете си и да не пътуват извън града, от визитата на „Молиню“. „Абсолютно никакви проблеми, напълно уверен съм относно ситуацията. Знаем колко сме стриктни с нашите протоколи и сме позитивни, че всички клубове спазват едни и същи протоколи“, завърши португалецът.