Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш е на друго ниво този сезон, но все още има елементи в играта, които може да подобри, сподели мениджърът на бирмингамци Дийн Смит. Английският национал, който бе свързван с преминаване в Манчестър Юнайтед, преди да обвърже дългосрочното си бъдеще с Вила през септември, има пет гола и седем асистенции във Висшата лига от началото на сезона.

Изявите му помогнаха на тима да се изкачи на девета позиция с 22 точки, на четири зад четвъртия Евертън, но с два мача по-малко от мърсисайдци. „Той е на друго ниво, играе прекрасен футбол. Срещу Уест Бромич той играеше така сякаш играе със свои приятели. Представянето му беше фантастично…трябва да продължим да изтискваме колкото се може повече от него, защото в момента е наслада за окото“, сподели Смит преди домакинството на Кристъл Палас в събота следобед.

Докато обикновено играе от ляво, Грийлиш е поставен в малко по-централна роля в последните седмици и Смит е доволен от реакцията му. „Той се справя много добре като десетка. Но все още има място за подобрения. Понякога поема топката твърде дълбоко. Той иска да бъде непрекъснато въвлечен в играта“, завърши мениджърът на Вила.