Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифийлд потвърди, че планира завръщането си на ринга близо 24 години, след като Майк Тайсън отхапа ухото му по време на мач.

58-годишният Холифилд, който има две победи над Железния Майк, обяви, че преговаря за трета среща с Тайсън. Според него интересът е голям и по всичко личи, че наградният фонд на мача може да достигне 200 милиона долара.

Майк Тайсън направи удивително завръщане на ринга през ноември, когато победи в демонстративен мач Рой Джоунс-младши. Това е вдъхновило самия Холифийлд да започне тренировки и да подготви собственото си завръщане в бокса.

Интересното е, че ако двете боксови легенди успеят да договорят сделката, то общата им възраст ще бъде 112 години.

"Моят екип в момента преговаря с хората на Майк, така че очаквам решение. Аз тренирам и знам, че някой ден ще имаме сделка. Готов съм за Майк”, сподели Холифийлд пред "Сън".

На 9 ноември 1996 г. Холифилд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и запази шампионския си пояс.

Този двубой завинаги ще бъде запомнен с дисквалификацията на Тайсън, който в третия рунд отхапа част от ухото на своя опонент.