Новият селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев призна, че ще бъде представен официално в Сараево в сряда, а основната цел пред него ще бъде класиране за Световното първенство в Катар.

„За мен е чест и голяма отговорност и изключително престижно да водя един многомилионен национален отбор от голям ранг.  Мисля, че няма да имам проблем да работя с такива футболисти по простата причина, че имам наблюдения от самите играчи. Важното е от тези скъпо струващи футболисти да направим боеспособен отбор, който да играе като отбор и съм сигурен, че резултатите ще дойдат. С някои от играчите съм работил, но това не е толкова важно. Горе долу ги познавам като футболисти, някои от тях и като личности. Така че мога да кажа, че имам някакво предимство“, каза Петев пред БНР.

„За екипа си сега не мога да разкрия подробности, ще стане ясно във вторник, но ще има и българи. В сряда е предвидено официалното ми представяне в Сараево. За групата ни в световните квалификации мога да каже едно – лесно няма никъде. Франция е световен шампион, Украйна в последните години бележи растеж. Познаваме също така и Финландия, и Казахстан. Групата не е лесна, но всичко зависи от нас. Имаме сили, ако направим боеспособен отбор, да победим всички съперници“, каза още Петев.