Футболната мегазвезда Кристиано Роналдо отказа скъп договор, за да бъде лицето на туризма в Саудитска Арабия, съобщи британското издание "Телеграф", цитирано от БГНЕС.

Нападателят на Ювентус е получил предложение за годишна заплата от 7.3 млн. долара. Според сделката, Роналдо е трябвало да посещава периодично Саудитска Арабия, докато ликът му е щял да бъде използван за в рекламните материали за туризма в страната. Според информацията, големият съперник на португалеца на терена – Лионел Меси от Барселона, също е бил потърсен от Саудитска Арабия.

Нито представителите на Роналдо, нито тези на аржентинския му колега са се съгласили да обсъдят проблема, когато били потърсени от "Телеграф". Принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман се опитва да диверсифицира икономиката на богатата на нефт страна, като я направи по-малко зависима от изкопаеми горива. Развитието на туризма е една от ключовите точки във Визия 2030 на Салман.

По-рано този месец президентът на ФИФА Джани Инфантино участва в рекламно видео за правителството на Саудитска Арабия. 3.5-минутната ПР кампания бе публикувана в Туитър от министерството на спорта в страната, включвайки Инфантино, който участва в ритуален танц с меч и кадри на палатите в Дирия. „Това е невероятна гледка, невероятна история. Това е нещо, което светът трябва да дойде и да види“, споделя Инфантино, когато се появява във видеото.