България не срещна никакви проблеми с Република Северна Македония с 4:0 в контролна среща при юношите до 19 години. И двата отбора са на лагер в турския курорт "Голд Сити" край Анталия. Следващите проверки на България са срещу Молдова и срещу украинския Шахтьор Донецк.

Селекционерът на България Ангел Стойков не можеше да разчита на всички играчи, които са в плановете му, тъй като някои от тях останаха ангажирани в клубовете си. Въпреки това нашите тотално доминираха и можеха да вкарат още попадения.

Още в 4-ата минута Георги Трифонов можеше да открие за България, но изостана при центрирането на Слави Шопов от фаул и не нанесе удар на 5 метра от вратата. След това нашите държаха инициативата и направиха 2-3 добpи атаки, пропилени от Никола Илиев и Смоленски.

В 34-ата минута България излезе напред в резултата. Никола Илиев получи топката от ляво в наказателното поле, центрира на празно пространство към Георги Трифонов, който с глава прати топката в мрежата. Само 5 минути по-късно нашите можеха да удвоят преднината си, но от 10 метра Мартин Смоленски направи по-трудното и не вкара. Георги Господинов, който игра на непривичния за него пост десен бек, проби прекрасно от дясно и сервира топката на нападателя на ЦСКА-София. От 10-11 метра обаче Смоленски би в обсега на вратаря, който извади в корнер.

В 50-ата минута българският отбор отново създаде напрежение пред вратата на Стефан Митрев, но последователно Мартин Сораков, Слави Шопов и Никола Илиев не успяха да намерят точния момент за удар.

Три минути по-късно северномакедонците създадоха първото си голово положение. От границата на наказателното поле Абази стреля, но Светослав Вуцов легна долу до гредата и спаси.

Надмощието на българите даде резултат в 62-ата минута, когато Георги Трифонов вкара втория си гол. Валентин Цветанов на левия фланг получи топката от Сораков, проби и центрира по прекрасен начин и снажният нападател на канарчетата отклони топката в мрежата.

Третото попадение падна в 67-ата минута, когато Мартин Сораков вкара чудесен гол с диагонален удар от ляво. Валентин Цветанов отново се пребори от ляво, подаде на Тасев, който пък върна на играча на Славия за 3:0.

Резервата Сораков вкара своя втори гол в 76-ата минута, след като получи пас от дълбочина, излезе сам срещу вратаря на Северна Македония и го преодоля с лекота за 4:0.

Съставът на България: 12. Светослав Вуцов, 4. Християн Петров, 3. Алекс Луканов, 5. Георги Господинов (72- Александър Бучков), 2. Валентин Цветанов (72- Александър Георгиев), 6. Емануил Мирчев, 8. Емил Ценов (86- Валентин Николов), 9. Мартин Смоленски (46 - Мартин Сораков), 7. Никола Илиев (57- Иван Тасев), 18. Георги Трифонов (77- Георги Н. Николов), 10. Станислав Шопов (87- Пламен Цончев)