Нападателят Доменико Берарди е желан от най-големите италиански клубове, разкри президентът на Сасуоло Джовани Карневали. 26-годишният техничар е юноша на Ювентус, но през 2015 година отказа да се завърне в клуба, след като заяви, че Сасуоло е неговият дом.

„Мнозина имаха съмнения към Берарди през годините, докато ние винаги сме вярвали в него. Той е невероятен младеж. Представя се страхотно за клуба и за националния отбор на Италия, а прогресът в развитието му е забележителен“, отсече Карневали.

Берарди вкара прекрасен гол при победата на Италия с 2:0 над Северна Ирландия, а този сезон в Серия А има 11 гола и 5 асистенции в 22 мача.

„Ювентус, Интер и Рома разпитваха за Берарди в последните трансферни прозореца. Но ние имаме специални отношения с него и винаги сме се съобразявали с неговото мнение. Досега винаги сме стигали до заключението, че най-добре за всички е той да остане в Сасуоло.

В модерния футбол вече няма такива икони, които са символи на един клуб. Плановете ни са това сътрудничество да продължи и не мисля, че ще има промяна в следващите няколко месеца“, каза още босът на Сасуоло.