Димитър Бербатов се сравни със сегашната звезда на Тотнъм Хари Кейн, като заяви, че преди години той самият е бил в същата позиция. В последните дни английските медии тиражиран информацията, че Кейн може да напусне Тотнъм.

„За мен не е изненада, че Хари Кейн ще се опита да напусне Тотнъм, ако отборът не се класира за участие в Шампионската лига. И го разбирам защо би поискал това. Хари е на 27 години и вероятно в следващите три сезона ще е в пика на кариерата си. Времето обаче не чака никого. Навремето аз бях Хари Кейн в Тотнъм - намирах се в същото положение, в същия клуб със същото нещо, което трябваше да решавам. Ако той реши да напусне, вероятно ще разочарова много привърженици на “шпорите” и те ще се обърнат срещу него.

Така е във футбола. В същото време обаче други ще разберат избора му. Кейн е капитан на Англия и ключов футболист за Тотнъм, но би било тъжно, ако един ден той се обърне назад към кариерата си и осъзнае, че не е спечелил титлата в Премиър лийг, имайки предвид, че в момента той е един от най-добрите нападатели в света“, коментира Бербатов в традиционната си рубрика за компания за спортни залози.

„Това е трудно решение, защото той се намира в клуб със страхотен стадион, база и много други неща, но пък му липсват трофеите. Аз се намирах в сходна ситуация, макар и малко по-различна. Аз идвах от чужбина и исках да отида в най-големия клуб, за да вдигам купи. И това беше Манчестър Юнайтед. Всеки решава какво да прави в зависимост от това какви цели има във футбола: възможно е просто да обичаш даден тим и да се наслаждаваш, когато играеш за него, но други държат и на трофеите. Всичко е въпрос на личен избор.

Според мен Кейн трябва да остане в Премиър лийг и мисля, че точно така ще стане. Но в кой клуб да отиде? Манчестър Сити си има Габриел Жезус. Би паснал на Манчестър Юнайтед, защото там не разполагат с типичен централен нападател на неговата възраст, тъй като Кавани е в края на кариерата си. Ливърпул притежава много талантливи нападатели, а за трансфер в Арсенал бих казал просто едно “не”, допълни Бербатов.

„Много хора свързват Хари с Манчестър Юнайтед, но пък отборът не е печелил шампионата вече осем години. Той трябва да избере място, където редовно би завоювал купи. Свързват го и с Челси, но дали би било добре да продадеш такъв футболист на пряк лондонски съперник? Има много въпросителни и Хари трябва внимателно да прецени нещата, за да вземе правилното решение. Най-лесно е да остане в Тотнъм, защото там вече е легенда. Не си го представям и да замине за чужбина“, коментира още Бербатов.