Манчестър Сити гледа към финала в Шампионската лига, след като обърна Пари Сен Жермен с 2:1 насред Париж и взе сериозно предимство преди реванша другата седмица. 

Домакините играха по-добре до почивката и поведоха, но след нея се стигна до обрат, макар че при него хората на Пеп Гуардиола имаха и късмет. 

Те не бяха толкова креативни както в повечето си мачове, но все пак действаха солидно и са много близо до първия си финал в Шампионската лига. 

В съставите нямаше изненади. Маркиньос се завърна за домакините, а Мичел Бакер започна като ляв защитник вместо Абду Диало. Марко Верати също се появи в средата на терена. За Сити промените бяха 4 от финала за Купата на Лигата. Очаквано Гражданите започнаха без чист централен нападател, като Рахийм Стърлинг остана на пейката. 

Първият точен удар бе още във 2-ата минута, когато при бърза атака Неймар получи вляво, но изстрелът му бе твърде слаб и не затрудни Едерсон. Първите минути определено бяха за френския шампион и в 12-ата минута Неймар би много по-опасно, но Едерсон отново реагира на ниво. 

Малко след това ПСЖ поведе. След статична ситуация Ди Мария центрира отлично, гостите не прецениха добре ситуацията и Маркиньос изтича съм близката греда, за да отклони по отличен начин с глава в мрежата. 

Домакините действаха много подредено и организирано, без да допускат положения пред вратата си. Все пак в 21-ата минута Кансело намери Силва, който се плъзна по тревата и накара Навас да спасява. В 28-ата минута напрежението отново бе пред вратата на Сити, но Паредес не намери вратата. Последва хубаво включване на Бакер отляво, но Стоунс блокира удара му. 

Едва в края на полувремето Гражданите стигнаха до чиста ситуация, при която Фодън се оказа свободен. Той обаче заложи на силата на удара, вместо на точността като насочи топката право в тялото на Навас. Така паузата дойде при аванс за ПСЖ, а Кевин де Бройне не бе създал нито едно положение за гостите. 

След паузата Сити имаше предимството, но без да може да създава положения. Домакините продължаваха да действат на контра, но напрежението върху тях се засилваше. Така се стигна до 64-ата минута, когато Небесносините изравниха, макар и с късмет. 

Де Бройне опита центриране, топката обаче се оказа висока за Стоунс и Диаш, само че тя беше насочена към далечния ъгъл и Навас не успя да реагира навраме. Така гостите стигнаха до скъпоценния гол на чужд терен. 

Малко след това за тях стана още по-добре. Риад Марез намери пропука в стената при пряк свободен удар и опъна мрежата на ПСЖ за втори път. Тук разбира грешката бе на хората пред Навас. 

Неймар се изнерви и получи жълт картон преди Гей да влезе грубо в краката на Гюндоган и да бъде изгонен. В 88-ата минута страхотен рейд на Фодън завърши с точен удар, но в ръцете на Навас. До края нов гол не падна и Сити направи огромна крачка към финала. 

ПСЖ – Манчестър Сити    1:2

1:0 Маркиньос 15
1:1 Де Бройне 64
1:2 Марез 71

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Бакер, Гей, Паредес (83 Ерера), Ди Мария (80 Перейра), Верати, Неймар, Мбапе
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело (62 Зинченко), Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Бернардо Силва, Фодън