Докато температурите навън се повишават лека-полека, с тях започваме неусетно да покачваме и градуса на напитките. Едва ли са много хората, които биха отказали приятен край на тежък ден с чаша уиски в приятна компания. А то не е нещо, което трябва да се пие набързо - човек има нужда да му се наслади.

Предполага се, че уискито, каквото го познаваме днес, е било дестилирано за първи път през 15 век в Шотландия. Много бързо то се превръща в любима напитка и там, и в Англия, и в Ирландия. Няколко века по-късно вече е "прекосило" и Атлантическия океан, за да бъде заобичано и от Джордж Вашингтон. Той дори отваря дестилерия в планината Върнън, където и до днес се прави уиски.

Уискито се превръща в напитка, която е запазена традиция за мъжете от векове. Марк Твен и Уинстън Чърчил са едни от първообразите на мъж в изискано палто с чаша уиски в ръка. Джентълмените често са били асоциирани с предпочитанието им към различните видове уиски.

Преди 200 години един човек с неджентълменски произход, а напротив - скромен син на фермер, използвал своя нюх - и към уискито, и към живота, и към бизнеса, за да направи малка революция във вкусовете на уискито. Шотландските бакалии предлагали селекция от единични малцове, които никога не били с постоянен вкус и качество. Той решил да започне да ги смества, за да може уискито му има да същия добър вкус всеки път.

Името му е Джон Уокър и очевидно идеята му е била гениална за времето си, тъй като така започва историята на марката Johnnie Walker.

2 века по-късно, Johnnie Walker е  номер едно шотландско уиски  в света (IWSR, 2017) с фенове в над 180 държави по целия свят. Още  по времето на неговия създател  Джон Уокър, хората, които блендват уискитата на Johnnie Walker се стремят към перфектния вкус и качество. Продажбата на над 18 милиона бъчви годишно (IWSR, 2017) превръща Johnnie Walker в най-популярното шотландско уиски в света.

И в духа на Джон Уокър и неговият нюх към новото - запознай се с Johnnie Blonde. Това е новият продукт, създаден от екипа на Johnnie Walker, спецално блендиран, за да удиви любителите на скоча и да преобърне представите на онези, които досега не са били почитатели на уискито.

Запознай се с Johnnie Blonde

Johnnie Blonde е  тук, за да преобърне представите  ти за уиски! Идва в прозрачна  бутилка, за да се насладиш на слънчевия му цвят още преди да отвъртиш капачката, а че Johnnie Blonde не е добре познатият ти скоч ще разбереш веднага, щом се разлее по небцето ти. Балансиран, кремообразен и мек, със сладки нотки на ванилия и подправки, вкусът му е като нищо, което си опитвал преди! Иновативният бленд на Johnnie Blonde отлежава в бъчви от американски бърбън, откъдето придобива нетипичните за шотландско уиски мекота и сладост, които, в комбинация с лекия и нежен послевкус с нотка на пикантност, превръщат Johnnie Blonde в новото ти любимо уиски преживяване.

Johnnie Blonde е за ентусиастите и  за любопитните

Johnnie Blonde разкрива  пълната дълбочина, която любителите  на уиски очакват от един  истински скоч, но пък по-ярките, по-сладки вкусове в бленда  ще се харесат и на онези, които досега не са си падали  по скоча. Това ново уиски е  пълно с вкус и светлина, жизнено  е и по-сладко от очакваното  и разкрива пълния си потенциал, когато се смеси с газирана  лимонова напитка, за да се  прероди в освежаващо питие, бълбукащо  от вкус – идеално за откривателите  и любителите на забавлението. 

Johnnie Blonde е  многолико уиски, подходящо за  чиста консумация, но и чудесна  напитка за миксиране. За да се убедиш сам, опитай да приготвиш тази лесна и освежаваща рецепта:

Необходими съставки:

  •   50 мл Johnnie Blonde
  • 150 мл лимонена газирана напитка
  • Висока чаша
  • Лед

Резен портокал за още по-голяма свежест

Начин на приготвяне: напълни високата чаша с лед, добави уискито и газираната напитка. Украси с резен портокал и ето – имаш си вкусна свежест в чаша.

За Diageo

Diageo е световен  лидер в областта на алкохолните  напитки със забележителна колекция  от първокачествен алкохол, която  включва марки като Johnnie Walker, Bulleit, Smirnoff, Cîroc и Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray и Guinness. 

Diageo е световна компания, чиито продукти се продават в над 180 страни по света. За повече информация посетете www.diageo.com. Посетете и глобалния ресурс за отговорна консумация www.DRINKiQ.com за информация, инициативи и споделяне на добри практики.