Полузащитникът на ПСЖ Марко Верати разкри, че до последно не е вярвал, че Лионел Меси ще му стане съотборник. Парижани направиха могъща селекция, като освен един от най-великите футболисти в историята, привлякоха още Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Жоржиньо Вайналдум и Ашраф Хакими.

“Невероятно е, че е при нас. Не повярвах, докато не го видях. Вече се познаваме добре. Може би не говори толкова много, но е страхотен човек и това може да се усети на терена. Той е лидер, шампион, който е обичан дори от тези, които не харесват Барселона и ПСЖ. За мен той е най-великият в историята, той е техничен и безкористен. Не мисля, че ще има някакви проблеми в ПСЖ”, каза Верати.

Халфът бе част от състава на Италия, който триумфира на Европейското първенство през лятото. Верати отсече, че още в подготовката за турнира играчите са били уверени в своите способности.

“Дори и да не сме го казвали публично, знаехме, че имаме отбор, който има топки. Дори в трудни ситуации, независимо дали съм бил аз или Мануел Локатели, Федерико Киеза, или Доменико Берарди, ние знаехме, че имаме играчи, които могат да направят разликата. Бяхме много единни и заслужавахме титлата”, каза Верати.

Първият мач на Италия след Евро 2020 ще е домакинство на България на 2 септември във Флоренция.